Dekkingsvormen ORV

Dekkingsvormen ORV

Dekkingsvormen overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering kan je ervoor kiezen dat het uitgekeerde bedrag bij overlijden altijd gelijk blijft of tijdens de looptijd lineair of annuïtair daalt.

Gelijkblijvend

Er wordt altijd hetzelfde bedrag uitgekeerd bij overlijden. Of dat nou in het eerste of het laatste jaar van de verzekering is.

Lineair dalend

Het bedrag dat uitgekeerd wordt bij overlijden neemt per jaar met een vast bedrag af. Deze vorm is vaak het goedkoopst.

Annuïtair dalend

Het bedrag dat uitgekeerd wordt, neemt aan het begin van de looptijd beperkt af en daalt later veel sterker. Dit kun je bepalen aan de hand van een annuïteitenpercentage. Dit percentage ligt tussen de drie en acht procent. De meeste aanbieders vindt je met zeven procent.

Een annuïteitenpercentage is vergelijkbaar met het rentepercentage bij een annuïtaire hypotheek. Hoe hoger het percentage, hoe langzamer het verzekerde bedrag daalt. Neem je een ORV in combinatie met je hypotheek, dan wordt het vaakst voor en annuïtair dalende ORV gekozen.

Welke dekking kies ik?

Onafhankelijk hypotheekadvies

Twijfel je welke dekkingsvorm het beste bij jouw situatie past? Wij geven onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw financiële situatie.

Een snelle vraag

Hypotheekadvies online

Wil je snel iets weten, stel je vraag en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Over Hanno: jouw online adviseur

Over Hanno Hypotheken
  • Advies over al jouw geldzaken
  • 100% onafhankelijk en altijd in jouw belang
  • Alles geregeld, jij hebt er geen omkijken naar