Hypotheekrente 20 jaar vast

Hypotheekrente 20 jaar vast

Naar 'alles over hypotheken'

De afgelopen jaren toen de hypotheekrente historisch laag was, werd er steeds meer gekozen voor langere rentevaste periodes. Zo ook voor een rentevaste periode van 20 jaar. Dat biedt namelijk voor een langere periode zekerheid in je maandlasten. Nu de hyoptheekrente is gestegen, is een periode van twintig jaar rentevast voor veel mensen een minder interessante keuze. Lees hier alles over de voordelen en nadelen van een langere rentevaste periode.

Hypotheekrente 20 jaar vast.jpg

Voordeel 20 jaar vast

Het voordeel van een rentevaste periode hypotheek 20 jaar is dat je zekerheid hebt dat je rentelasten niet zullen veranderen. Voor veel mensen geeft dit een veilig gevoel, want niemand kan in de toekomst kijken als het over de hypotheekrente standen gaat. 

Nadeel 20 jaar vast

Hoe langer de rentevaste periode, hoe hoger de rente. Bij een rentevaste periode van 20 jaar is de rente dus hoger dan bij een rentevaste periode van 5 of 10 jaar. Nu de hypotheekrente al een stuk is gestegen ten opzichte van een jaar geleden, kan het ongunstig zijn om de rente twintig jaar vast te zetten.

Hoe lang hypotheekrente vastzetten?

Twintig jaar is relatief gezien een lange rentevaste periode. De meeste mensen kiezen voor een kortere periode. Hier vind je meer informatie over de verschillende rentevaste periodes. Of een rentevaste periode van 20 jaar verstandig is voor jou, hangt af van je situatie. Bespreek dit met een hypotheekadviseur in een gratis hypotheekgesprek