Stappenplan hypotheek

Stappenplan hypotheek

Regel in enkele stappen je hypotheek bij Hanno. Eenvoudig en zorgeloos.

Een nieuwe hypotheek via Hanno. Zorgeloos in zes stappen.

 • infographic-location

  Waar wil ik wonen?

  Eerst zet jij je woonwensen op een rij. Daarna oriënteer jij je op een nieuw huis.

 • infographic-home

  Hoeveel kan ik lenen?

  Bereken je maximale hypotheek en weet wat je maximaal kunt lenen voor je droomhuis.

 • infographic-bid

  Bieden met de HypotheekBelofte

  Met de gratis Hanno HypotheekBelofte maak jij meer kans op de huizenmarkt.

 • infographic-document

  Hypotheek via Hanno

  Hanno regelt je hypotheek en verplichte verzekeringen via je eigen Hanno Account.

 • infographic-pen

  Naar de notaris

  Jij kunt zonder stress toeleven naar de dag dat de notaris het huis op jouw naam zet.

 • infographic-smiley

  Financieel zorgeloos

  Hanno houdt voor een vast bedrag per maand continu je hypotheek en andere financiën op orde.

Stappenplan hypotheek

Stap 1: Waar wil ik wonen?

Je bent een starter en wilt je eerste huis kopen. Of je wilt doorstromen naar een ander huis met een grotere tuin, een extra kamer, of naar een andere plaats verhuizen. Eerst zet je je wensen op een rij. Is een verbouwing geen optie, dan ga je je oriënteren op een nieuw huis, bij makelaars of online.

Stap 2: Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Met de Maximale berekening van Hanno berekenen we wat je maximaal kunt lenen, en wat dat jou per maand kost. We kijken naar je persoonlijke situatie en adviseren je ook over wat je maximaal kunt bieden.

Het maximale leenbedrag is niet hetzelfde als je uiterste bod. Dat komt door bijkomende kosten. En natuurlijk kijken we naar de waarde van je droomhuis, want je kan maar tot 100% lenen.

Zet al je gegevens in je gratis Hanno Account. Hiermee kunnen we bepalen of we je de Hanno HypotheekBelofte kunnen doen. Zie stap 3 voor meer informatie over de HypotheekBelofte.

Persoonlijk dashboard demo

HypotheekBelofte demo

Stap 3: Bieden met de HypotheekBelofte

Als we je de Hanno HypotheekBelofte kunnen doen, ben je verzekerd van een hypotheekverstrekker. Dat betekent dat je kunt bieden zonder voorbehoud van financiering. Deze zekerheid vinden verkopers fijn en het geeft je een voordeel in de overspannen huizenmarkt.

Zodra je droomhuis op de markt komt, heb jij de HypotheekBelofte al op zak. Jij weet dan al tot hoe ver je kunt gaan met bieden en wat je hypotheek je per maand kost.

Stap 4: Hypotheek afsluiten via Hanno

Je bod is geaccepteerd en het huis is voor jou. Hanno regelt de best passende hypotheek voor je, met behulp van je Persoonlijk Dashboard.

Je Persoonlijk Dashboard is onderdeel van je Hanno Account. Hier kun je eenvoudig alle gegevens en documenten toevoegen die nodig zijn voor je hypotheekaanvraag. Overzichtelijk en veilig. Je kunt zelfs al beginnen met het uploaden van documenten voordat je gaat bieden. Je hypotheekaanvraag staat dan al grotendeels klaar en dat scheelt een hoop gedoe en stress.

Stap 5: Naar de notaris

Meestal krijg je ongeveer 7 weken om de hypotheek te regelen. Hanno regelt de hypotheekaanvraag voor je, en ook de benodigde Woonlasten verzekering en Overlijdensrisicoverzekering. Jij hoeft alleen maar af te wachten tot je bij de notaris kunt tekenen. In de tussentijd kun jij je lekker gaan voorbereiden op de verhuizing!

Stap 6: Financieel zorgeloos

Na de eventuele verbouwing en verhuizing ga je van je nieuwe huis een thuis maken. Je gaat weer naar werk, je kinderen gaan weer naar school, je leeft je leven. Hanno houdt dan graag je financiële huishouding op orde. Naast je hypotheek regelen wij ook je verzekeringen, en straks je spaargeld en pensioen. Voor een vast bedrag per maand houden wij maandelijks in de gaten of het beter, slimmer of goedkoper kan. Zo kun jij zorgeloos leven.

Hypotheek online afsluiten

Financiële zekerheid met Hanno. Voor een vast bedrag per maand.

Meer over Hanno Account
Hypotheekadviseur contact opnemen

Snelle vraag of advies?