Verhuurhypotheek voor je beleggingspand afsluiten?

Regel je hypotheek voor verhuur bij Hanno.

Onafhankelijk hypotheekadvies icoon

√ Onafhankelijk advies

Hypotheekadvies_klantwaardering_icoon

√ Klantwaardering 9,4

Hypotheekadvies_kosten_icoon

 Verhuurhypotheek vanaf € 2.995

Waarom een verhuurhypotheek afsluiten via Hanno?

Overweeg jij om een beleggingspand te kopen voor de verhuur, als aanvulling op je pensioen of salaris? Of wil je een woning kopen voor een (studerend) kind? Via Hanno sluit je als particulier eenvoudig een verhuurhypotheek af om een woning te financieren die je wilt verhuren.

Hanno is opgericht door ervaren hypotheekadviseurs die het anders wilden doen. Persoonlijk hypotheekadvies, voor een eerlijke prijs en altijd in het belang van de klant. Met onze slimme software regelen we voor jou de best passende hypotheek voor verhuur (tot vijf panden), snel en zonder gedoe.

Onafhankelijk hypotheekadvies

Goed en betaalbaar hypotheekadvies

Persoonlijk en onafhankelijk hypotheekadvies

Met onze slimme software adviseren we jou een persoonlijk advies op eigentijdse wijze. Dat houdt jouw verhuurhypotheek betaalbaar.

Onafhankelijk hypotheekadvies

Hypotheekverstrekkers vergelijken logos

Hanno geeft onafhankelijk advies over de beste bank voor jouw verhuurhypotheek. Zo ben je verzekerd van de best passende hypotheek voor jouw situatie.

Gratis 1e hypotheekgesprek

Hypotheekadvies Eindhoven_Tarieven

Eerst even kennismaken? Natuurlijk! In het eerste gesprek brengen onze hypotheekadviseurs jouw wensen en opties in kaart. Gratis en vrijblijvend.

Gratis 1e hypotheekgesprek

Maak een afspraak

Jouw verhuurhypotheek in 5 stappen

 • infographic-location

  1. Budget bepalen: wat kun je kopen?

  Een gratis oriëntatiegesprek geeft je snel duidelijkheid.

  Bel direct 030 208 2010

 • infographic-bid

  2. Bieden met de HypotheekBelofte

  Daarmee maak je meer kans op het winnende bod.

 • infographic-document

  3. Huis gekocht? Je eigen financiële plan

  Eerst kijken we naar je financiële situatie, dán naar je hypotheek.

 • infographic-home

  4. Keuze hypotheekverstrekker

  Op basis van je hypotheekplan kiezen we de beste aanbieder.

 • infographic-pen

  5. Hypotheek rond, naar de notaris

  Wij regelen jouw hypotheek van A tot Z, jij tekent bij de notaris. 

  Uitgebreid stappenplan >>

Veelgestelde vragen over verhuurhypotheken

Er zijn vele redenen om een beleggingspand te kopen. Wat onze hypotheekadviseurs het vaakst horen van klanten is vermogen opbouwen voor later, extra inkomen naast je pensioen of salaris en een woning kopen voor kind of ouders. Wat jouw reden ook is: een woning kopen voor de verhuur (of een nieuw huis kopen en je oude woning verhuren) wordt gezien als een slimme investering. En het financieren van een beleggingspand is tegenwoordig goed mogelijk met een verhuurhypotheek. Daarmee kun je als particulier een hypotheek afsluiten voor verhuur tot maximaal 5 panden.

De regels voor het afsluiten van een verhuurhypotheek zijn anders dan die voor een reguliere hypotheek. Bij de meeste hypotheekverstrekkers die woningen voor verhuur financieren, kun je als tot vijf panden een verhuurhypotheek afsluiten. Heb je meer beleggingspanden, dan word je gezien als een vastgoedbelegger.

Verder heb je voor een verhuurhypotheek meer eigen geld nodig. Je mag tot 90% van de waarde in verhuurde staat financieren;  bij de meeste verstrekkers van verhuurders hypotheken is dat maximaal 80%. Van de woningwaarde (in verhuurde staat) mag je 50% met een aflossingsvrije verhuurhypotheek financieren. 

Voor een investeerdershypotheek betaal je een hogere hypotheekrente dan voor een reguliere hypotheek. Dat komt omdat de bank meer risico loopt bij het financieren van jouw woning voor de verhuur. Als de woning tijdelijk leeg staat, ontvang je natuurlijk geen huurinkomsten. En als je de geldverstrekker jouw woning moeten verkopen per executie (omdat je de hypotheek niet meer kunt betalen), brengt ie minder op vanwege de huurders. Hierdoor betaal je een renteopslag bij het afsluiten van een verhuurhypotheek. Momenteel bedraagt die ongeveer 1%.

Hoeveel je mag lenen voor een verhuurhypotheek hangt af van de woningwaarde in verhuurde staat, jouw inkomen en de inkomsten uit verhuur. Onze hypotheekadviseurs helpen je graag met een berekening op maat van je maximale verhuurhypotheek en je (verwachte) rendement.

Neem contact op

Je kunt tegenwoordig bij veel geldverstrekkers terecht voor een hypotheek verhuur, omdat beleggingspanden steeds populairder zijn geworden. Onder de aanbieders vind je vooral bekende banken en een aantal vastgoedpartijen, onder andere: ABN AMROINGLloyds BankRabobankWoonfondsNationale NederlandenHandelsbankenDomivestDynamic CreditNestrDe NederlandseNIBC en RNHB. Onze verhuurhypotheek adviseurs onderzoeken graag welke partij de best passende hypotheek heeft voor jouw situatie. Onafhankelijk, vrijblijvend en gratis.

Neem contact op

Hypotheek voor verhuur afsluiten?

Maak een gratis afspraak

Meer over investeringshypotheken

Verhuurhypotheek: hoe werkt het?

Een beleggingspand kun je financieren met een verhuurhypotheek. Daarvoor gelden andere regels. Hoe werkt een hypotheek voor verhuur?

Pand kopen met overwaarde

Het is mogelijk om de overwaarde op je eigen woning te gebruiken om een beleggingspand te kopen. Wat zijn de regels voor het opnemen van overwaarde?

Wat mag het kosten?

De kosten voor hypotheekadvies verschillen sterk per type adviseur. Wat kost het gemiddeld en waarom betaal je bij sommige adviseurs zoveel meer?

Hypotheek beleggingspand financieren

Maak een gratis afspraak