Hanno Privacybeleid

Hanno Privacybeleid

Terug naar Alle voorwaarden

Hanno helpt je bij het afsluiten van jouw hypotheek en/of verzekeringen. Daarvoor zijn veel gegevens nodig en daarom slaan wij jouw persoonsgegevens op. Op een zorgvuldige manier, waarbij jouw privacy voorop staat. Dat doen we:

  • Veilig: we werken met passwords en hebben onze website beveiligd met een SSL-verbinding. Dus niemand kan ongewenst jouw informatie lezen.
  • Transparant: jij kunt alle informatie inzien die we van jou opslaan, en je kunt ons schriftelijk verzoeken die te wijzigen of te verwijderen. 
  • Privé: jouw gegevens zijn van jou, niet van ons. Dus die verkopen we ook niet.

Ons privacybeleid wijzigt aan de hand van wet- en regelgeving en veranderingen binnen Hanno. Om op de hoogte te blijven van wijzigingen adviseren we je om het regelmatig door te lezen.


KVK en AFM nummer

Hanno B.V. is een handelsnaam van financieel adviesbureau Van den Boom B.V., gevestigd te Odijk. Van den Boom heeft als KVK nummer 30139816 en is bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten geregistreerd onder nummer 12007390. Het KVK nummer van Hanno B.V. is 72136723. Hanno B.V. en Van den Boom B.V. zijn beide verantwoordelijk voor de verwerking en beveiliging van jouw persoonsgegevens. 


Jouw persoonsgegevens

Hanno slaat jouw persoonsgegevens op bij het gebruik van de website en advies en/of bemiddeling over hypotheken en verzekeringen. Op die manier kunnen we jou zo goed mogelijk helpen. Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met de AVG (Algemene Vordering Gegevensbescherming) en de Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Financiële Instellingen. Als we voor jou bemiddelen bij verzekeraars en hypotheekverstrekkers of op een andere manier samenwerken met derden, zijn deze partijen zelf verantwoordelijk voor de bescherming van jouw persoonsgegevens. 

Doeleinden

  • Voor het gebruik van de website verzamelen wij anonieme gegevens via cookies, pixels en versleutelde data. Meer informatie hierover vind je in ons cookiebeleid
  • Voor het maken van een hypotheekberekening op basis van jouw gegevens
  • Voor het maken van een beveiligde en persoonlijke Hanno omgeving waar je persoonsgegevens en documenten kunt uploaden en bewaren
  • Voor het verstrekken van informatie over onze dienstverlening
  • Voor het delen van jouw gegevens en documenten met derden die betrokken zijn bij het regelen van je financiën

Welke gegevens verzamelen we?

  • Om jouw financiën goed te kunnen regelen hebben we behoorlijk veel gegevens van je nodig. Denk hierbij aan:
  • Basisgegevens: je naam, adres, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer, BSN
  • Financiële gegevens: over je inkomen, maandlasten, huidige hypotheek en verzekeringen, IBAN
  • Woonsituatie: informatie over je oude of huidige woning, nieuwe woning, gezinssamenstelling, burgerlijke staat
  • Overig: informatie over je verzekerings-, hypotheek- en strafrechtelijk verleden van een bepaald aantal jaar, je kennis over financiële producten, risicobereidheid

Ook hebben we documenten nodig, welke dat zijn verschilt per persoon. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Persoonlijke documenten: paspoort of ID
  • Financiële documenten: loonstrook, belastingaangiftes, spaaroverzicht, bankafschrift, afschriften van schulden, pensioenoverzicht
  • Woon documenten: hypotheekgegevens, koopcontract, taxatierapport

Om een hypotheek of verzekering af te sluiten zijn soms gezondheidsgegevens nodig. Deze informatie verwerkt Hanno niet zelf, maar geef je rechtstreeks aan de betreffende partij.



Met wie delen we jouw gegevens?

Om jouw financiën te kunnen regelen, is het nodig om je gegevens te delen met derden. Dat doen we alleen als het noodzakelijk is voor onze adviezen en/of het regelen van jouw geldzaken. In sommige gevallen vragen we hiervoor eerst je toestemming. Het gaat om de volgende partijen:

  • Personeel van Hanno, zoals je adviseur en andere medewerkers die te maken hebben met jouw dossier
  • Hypotheekverstrekkers
  • Verzekeraars
  • (Spaar-)banken
  • Makelaars
  • Taxateurs
  • Notarissen
  • Andere dienstverleners die een rol spelen bij het regelen van jouw geldzaken
  • Toezichthouders zoals de Autoriteit Financiële Markten, de Autoriteit Persoonsgegevens of de Autoriteit Consument en Markt (indien zij een verzoek doen om jouw gegevens in te zien)



Beveiliging van jouw persoonsgegevens

Voor het verwerken en bewaren van jouw gegevens maken we gebruik van dubbele beveiliging. We beveiligen onze website niet alleen met passwords, maar ook met versleutelde informatie. Dat zorgt ervoor dat niemand ongewenst jouw informatie kan zien. Daarvoor hebben we de hele website beveiligd met SSL, een gecodeerde verbinding tussen jou en onze server. Je kunt dat herkennen aan de https van onze website URL en door het kleine slotje voor de URL.


Inzage, correctie en verwijdering van je gegevens

Jij hebt het recht om jouw persoonsgegevens in te zien, aan te passen of te verwijderen. Sommige informatie kun jij zelf wijzigen via je persoonlijke Hanno omgeving. Informatie die direct invloed heeft op onze financiële adviezen kun jij niet zelf aanpassen of verwijderen. Hiervoor kun je schriftelijk contact met ons opnemen via Hanno, Kanaalweg 14-G, 3526 KL Utrecht. 

Wij doen onze uiterste best om je zo snel mogelijk te helpen en sturen je binnen 4 weken na ontvangst een reactie. In sommige gevallen zijn wij wettelijk verplicht om jouw gegevens te bewaren. Ook dat is in jouw belang en laten we je in dat geval natuurlijk weten.