Oversluiten hypotheek

Oversluiten hypotheek

Onafhankelijk advies over het oversluiten van jouw hypotheek. Altijd de beste hypotheek met de laagste maandlasten.

Hypotheek oversluiten? Bereken direct

Door je hypotheek over te sluiten bespaar je vaak op je maandlasten. Ook als je rentevaste periode nog niet is afgelopen kan oversluiten voordelig zijn. Bereken snel of jij geld kunt besparen met het oversluiten van je hypotheek. 

Hypotheek oversluiten bij 40+ aanbieders

Logo's hypotheekverstrekkers

Niet alles in beeld? Scroll even in het kader hierboven.

Let op: de gegevens van jouw berekening hypotheek oversluiten worden momenteel nog niet opgeslagen in je persoonlijke Hanno omgeving. Wil je je hypotheek omzetten? Bespreek wat er mogelijk is met onze hypotheekadviseurs. Het eerste gesprek is gratis en vrijblijvend.

ppt Rabobank hypotheekrente

Vanaf 1,2%

ppt ING hypotheekrente

Vanaf 1,44%

ppt Argenta hypotheekrente

Vanaf 1,2%

ppt asr hypotheekrente

Vanaf 1,2%

ppt Hypotrust hypotheekrente

Vanaf 1,35%


Huis-kopen-icoon-beige-wit.png

Oversluiten hypotheek via Hanno

  • Gratis oriëntatiegesprek. Hierin bespreek je wat de mogelijkheden zijn voor het omzetten van je hypotheek.
  • Advies hypotheek oversluiten. Met jouw hypotheekadviseur kies jij de beste geldverstrekker voor het oversluiten van je hypotheek.
  • Oversluiten hypotheek. Jij levert online je documenten aan die nodig zijn voor het oversluiten van je hypotheek. Hanno sluit jouw hypotheek over bij de bank.
  • Hypotheek monitoring. Nadat wij jouw hypotheek hebben overgesloten, houden we deze doorlopend in de gaten. 

Hypotheek-oversluiten-icoon-beige-wit.png

Wat is hypotheek oversluiten?

Bij je hypotheek oversluiten stap je over naar een andere geldverstrekker. Een goed moment hiervoor is aan het einde van je rentevaste periode. Dan hoef je namelijk geen boeterente te betalen aan je huidige geldverstrekker. Andere redenen voor het omzetten van je hypotheek zijn:

  • een lagere hypotheekrente
  • je wilt een andere hypotheekvorm
  • er is overwaarde op jouw huis
  • je persoonlijke situatie is veranderd (bijvoorbeeld als je gaat scheiden)

Hypotheekadvies-gesprek-icoon-beige-wit.png

Wanneer hypotheek oversluiten?

Er zijn dus verschillende redenen om je hypotheek over te sluiten. Of je hypotheek oversluiten voor jou gunstig is hangt onder andere af van hoe je hypotheek is opgebouwd. Ook moet je woningwaarde hoger liggen dan je hypotheekwaarde (je huis kan niet 'onder water staan'). Je hypotheekadviseur kan je helpen te berekenen of je hypotheek oversluiten de moeite waard is. 


Kosten-hypotheek-icoon-beige-wit.png

Extra kosten oversluiten hypotheek

Je hypotheek oversluiten kan lagere maandlasten opleveren, maar er zijn ook kosten aan verbonden. Houd daarom altijd rekening met de extra kosten die je maakt bij het omzetten van je hypotheek. Bijvoorbeeld de notariskosten hypotheek en de boeterente.

Als jij je hypotheek oversluit ben je verplicht om naar een notaris te gaan. De notaris maakt de akte op voor het oversluiten van de hypotheek. Notariskosten voor hypotheek oversluiten zijn ongeveer € 600.  

Naast de notariskosten zijn er verschillende andere kosten. Bijvoorbeeld de kosten voor hypotheekadvies, boeterente en taxatiekosten. Een overzicht van de verschillende kosten bij oversluiten hypotheek vind je hier.  


Hypotheek-afsluiten-advies-icoon-beige-wit.png

Advies kosten oversluiten hypotheek

Bij het omzetten van je hypotheek moet je ook rekening houden met kosten voor hypotheekadvies. Bij Hanno betaal je hiervoor een eerlijke prijs. Bovendien is ons hypotheekadvies volledig onafhankelijk en vinden we dus altijd de beste hypotheek voor jouw situatie.

Onze adviestarief voor hypotheek oversluiten is goedkoper dan dat van veel anderen. Hoe dat komt? Doordat onze hypotheekadviseurs advies geven met behulp van moderne technologie en jij zelf je steentje bijdraagt. Zo lever jij jouw documenten eenvoudig online aan. Dat scheelt ons veel tijd als we jouw hypotheek oversluiten. Daarmee houden we de advieskosten voor hypotheek oversluiten laag.


Hypotheek-berekenen-icoon-beige-wit.png

Boeterente berekenen

Het kan zijn dat je boeterente moet betalen bij het oversluiten van je hypotheek. Dat is als jouw rentevaste periode nog niet is afgelopen. Als jij je hypotheek oversluit of aanpast 'verbreek' je het contract dat je met je hypotheekverstrekker hebt afgesproken.

Je hypotheekverstrekker kan hiervoor dan boeterente rekenen. Hij ontvangt immers voor een kortere periode hypotheekrente van jou, dan dat jullie vooraf hebben afgesproken. Je hypotheek oversluiten loont vanzelfsprekend alleen als de boeterente die je betaalt, lager is dan wat je met een nieuwe hypotheek bespaart.


Hypotheekrente-icoon-beige-wit.png

Lage hypotheekrente en oversluiten

De huidige hypotheekrente is een goede reden om te kijken of je hypotheek oversluiten slim is. Want de hypotheekrente is nu een stuk lager dat een aantal jaar geleden. Stel dat je 8 jaar geleden een hypotheek hebt gekregen tegen 5,6% rente, met een hypotheekrente van 10 jaar vast. Met de actuele hypotheekrente kun jij je een lage hypotheekrente krijgen.  Dan kan het lonen om je hypotheek over te sluiten.

Via Hanno kun jij onafhankelijk je hypotheek oversluiten. Wij vergelijken alle hypotheekverstrekkers en adviseren je waar het oversluiten van je hypotheek het goedkoopst is. Zo vinden we altijd de beste hypotheek voor jou. Met goede voorwaarden en de laagste hypotheekrente. 


Meer over oversluiten hypotheek?

Neem contact op

Hypotheek oversluiten bij Hanno

Hypotheek oversluiten via Hanno? Onze adviseurs geven je een onafhankelijk hypotheekadvies en regelen alles voor je met de bank. Maar ons advies gaat verder dan dat. Want we kijken niet alleen naar jouw hypotheek, maar naar al je financiën. Denk aan je verzekeringen, beleggingen, pensioen en spaargeld. Jij krijg een compleet financieel advies waarin we kijken naar jouw huidige situatie, en naar later.

Bij het oversluiten van je hypotheek houden onze hypotheekadviseurs dus rekening met jouw financiële situatie. Maar ook met je (woon)wensen en je dromen. Zodat je hypotheek goed is geregeld en jij zorgeloos je leven kunt leven. 

Onze hypotheekadviseurs zijn ervaren en weten hoe ze jouw (financiële) situatie in kaart moeten brengen. En hoe ze hier de beste hypotheek bij kunnen vinden. Doordat ze al duizenden hypotheken hebben geregeld wordt jouw hypotheek snel, efficiënt en goed geregeld.

Bekijk onze werkwijze

Advies over het oversluiten van je hypotheek kan bij Hanno via de telefoon of webcam. Kom je liever langs voor een gesprek op kantoor bij een kopje koffie? Dat kan ook. Je bent van harte welkom op één van onze vestigingen. Wij geven jou advies over je hypotheek oversluiten zoals jij dat het liefste hebt.

Is je hypotheek oversluiten voordelig? Bespreek het met onze hypotheekadviseurs. Het eerste gesprek is gratis. Je kunt dan vrijblijvend kennismaken met onze hypotheekadviseurs en werkwijze. Ontdek de voordelen van Hanno.

Maak een gratis afspraak

Voor het oversluiten van jouw hypotheek vergelijken onze hypotheekadviseurs álle geldverstrekkers. Dat zijn er ruim 40. Op die manier adviseren wij jou de beste hypotheek, met de laagst mogelijke hypotheekrente en voorwaarden die goed bij jouw situatie passen. Zo ben jij door je hypotheek over te sluiten bij Hanno straks écht het beste uit.

Niet alleen je hypotheek oversluiten, maar ook het regelen van jouw (woon)verzekeren is bij ons efficiënt en goedkoop. Net als je hypotheek kun jij zo jouw verzekeringen bij alle partijen afsluiten. Dan ben je dus ook met je verzekeringen verzekerd van de beste voorwaarden. En omdat je bij Hanno geen provisie betaalt, ben je tot wel 25% goedkoper uit.

Sluit jij je hypotheek over via Hanno? Dan houden wij jouw hypotheek en verzekeringen daarna doorlopend in de gaten via het Hanno Plan. Het eerste jaar is dat gratis. Meer weten?

Bekijk het Hanno Plan

Bij Hanno betaal je minder voor hypotheekadvies over het oversluiten van je hypotheek dan bij veel anderen. Dat komt omdat wij werken met de nieuwste technologieën en slimme online tools. Daarmee werken we een stuk sneller en efficiënter. En jij draagt je steentje bij door jouw gegevens en de documenten die je nodigt hebt bij het omzetten van je hypotheek zelf te uploaden in je eigen beveiligde Hanno-omgeving. 

Hierdoor kost het oversluiten van jouw hypotheek onze hypotheekadviseurs minder tijd. Terwijl we niet besparen op jouw hypotheekadvies. Dat is bij ons namelijk ouderwets goed: een echt persoonlijk advies voor je complete financiële situatie. Inclusief overlijdensrisicoverzekering en woonlastenverzekering voor je hypotheek.

Bekijk de tarieven voor oversluiten