Oversluiten hypotheek: hoeveel kan jij besparen?

Oversluiten hypotheek: hoeveel kan jij besparen?

De kans is groot dat jij kan besparen op je maandlasten door je hypotheek over te sluiten. Zelfs als je rentevaste periode nog niet is afgelopen kan dat voordelig zijn. Maak een onafhankelijke berekening om te zien hoeveel jij kan besparen met het oversluiten van jouw hypotheek in 2021. 

Hypotheekverstrekkers vergelijken logos

Niet alles in beeld? Scroll even in het kader hierboven.

Let op: de gegevens van jouw berekening hypotheek oversluiten worden nog niet opgeslagen in je persoonlijke Hanno omgeving. Wil je je hypotheek omzetten? Bespreek wat er mogelijk is met onze hypotheekadviseurs in een gratis en vrijblijvend gesprek.


Waarom je hypotheek oversluiten via Hanno?

Onafhankelijk hypotheekadvies icoon

100% onafhankelijk

Volledig in jouw belang

Hypotheekadvies_alle aanbieders_icoon

 Keuze uit alle aanbieders

Hanno vergelijkt óók je eigen bank

Hypotheekadvies_kosten_icoon

  Altijd de laagste maandlasten 

De beste hypotheek tegen de laagste kosten

Jouw hypotheek oversluiten in 5 stappen

 • infographic-location

  1. Hoeveel kan jij besparen?

  Een gratis oriëntatiegesprek geeft je snel duidelijkheid.

  Bel direct 030 - 208 2010

 • infographic-document

  2. Documenten aanleveren

  Al jouw hypotheekdocumenten in één veilig, online overzicht. 

 • infographic-pen

  3. Je eigen financieel en hypotheekplan

  Eerst kijken we naar je financiële situatie, dán naar je hypotheek.

 • infographic-bid

  4. Keuze hypotheekverstrekker

  Op basis van je hypotheekplan kiezen we de beste aanbieder.

 • infographic-smiley

  5. Hypotheek rond en blijvend op orde.

  Wij regelen jouw hypotheek van A tot Z en houden hem op orde.

  Uitgebreid stappenplan >>


Meer informatie oversluiten hypotheek

Wat is hypotheek oversluiten?

Hypotheek-oversluiten-icoon-beige-wit.png

Bij je hypotheek oversluiten stap je over naar een andere geldverstrekker. Een goed moment hiervoor is aan het einde van je rentevaste periode. Andere redenen voor het omzetten van je hypotheek zijn:

 • een lagere hypotheekrente
 • je wilt een andere hypotheekvorm
 • er is overwaarde op jouw huis
 • je persoonlijke situatie is veranderd (bijvoorbeeld als je gaat scheiden)

Wanneer hypotheek oversluiten?

Hypotheekadvies-gesprek-icoon-beige-wit.png

Er zijn dus verschillende redenen om je hypotheek over te sluiten. Of je hypotheek oversluiten voor jou gunstig is hangt onder andere af van hoe je hypotheek is opgebouwd. 

Ook moet je woningwaarde hoger liggen dan je hypotheekwaarde (je huis kan niet 'onder water staan'). Je hypotheekadviseur kan je helpen te berekenen of je hypotheek oversluiten de moeite waard is. 

Boeterente berekenen

Hypotheek-berekenen-icoon-beige-wit.png

Is jouw rentevaste periode nog niet afgelopen? Dan moet je waarschijnlijk boeterente betalen bij het oversluiten van je hypotheek. Want dan verbreek je het contract dat je hebt afgesloten met je geldverstrekker. Die ontvangt daardoor minder hypotheekrente en kan hiervoor boeterente rekenen. 

Jouw hypotheek oversluiten loont vanzelfsprekend alleen als de boeterente die je betaalt, lager is dan wat je met een nieuwe hypotheek bespaart.


Extra kosten oversluiten hypotheek

Kosten-hypotheek-icoon-beige-wit.png

Je hypotheek oversluiten kan lagere maandlasten opleveren, maar eerst zal je kosten moeten maken. Houd altijd rekening met deze extra kosten die je maakt bij het omzetten van je hypotheek. Bijvoorbeeld de notariskosten hypotheek, kosten hypotheekadvies en de boeterente.

Wij zetten alle bijkomende kosten hypotheek oversluiten voor je op een rij. En geen zorgen, ondanks deze kosten kan het oversluiten van je hypotheek jou veel voordeel opleveren.

Advies kosten oversluiten hypotheek

Hypotheek-afsluiten-advies-icoon-beige-wit.png

Bij Hanno betaal je minder voor je hypotheek oversluiten dan bij veel andere partijen.  Dat komt omdat wij gebruik maken van slimme technologie en jij doet wat je zelf kan. Zoals je gegevens en documenten op de juiste manier aanleveren. Daardoor hoef je de hypotheekadviseur alleen te betalen waarvoor je hem nodig hebt: advies geven. 

Bovendien is ons hypotheekadvies volledig onafhankelijk en vinden we altijd de beste hypotheek voor jouw situatie. Dubbel voordeel dus.

Lage hypotheekrente en oversluiten

Hypotheekrente-icoon-beige-wit.png

De huidige lage hypotheekrente is een goede reden om je hypotheek over te sluiten. Heb jij jouw rente een aantal jaar geleden vastgezet tegen een hoger rentetarief? Dan kan je misschien veel geld besparen door je hypotheek over te sluiten. Ook als je rentevaste periode voorlopig nog niet is afgelopen.

Via Hanno kan jij jouw hypotheek oversluiten bij álle hypotheekverstrekkers, óók je eigen bank. Zo vinden we altijd de hypotheek met de laagste hypotheekrente voor jouw situatie.

Meer over oversluiten hypotheek?

Neem contact op

Hypotheek oversluiten bij Hanno

Hypotheek oversluiten via Hanno? Onze adviseurs geven je een onafhankelijk hypotheekadvies en regelen alles voor je met de bank. Maar ons advies gaat verder dan dat. Want we kijken niet alleen naar jouw hypotheek, maar naar al je financiën. Denk aan je verzekeringen, beleggingen, pensioen en spaargeld. Jij krijg een compleet financieel advies waarin we kijken naar jouw huidige situatie, en naar later.

Bij het oversluiten van je hypotheek houden onze hypotheekadviseurs dus rekening met jouw financiële situatie. Maar ook met je (woon)wensen en je dromen. Zodat je hypotheek goed is geregeld en jij zorgeloos je leven kunt leven. 

Onze hypotheekadviseurs zijn ervaren en weten hoe ze jouw (financiële) situatie in kaart moeten brengen. En hoe ze hier de beste hypotheek bij kunnen vinden. Doordat ze al duizenden hypotheken hebben geregeld wordt jouw hypotheek snel, efficiënt en goed geregeld.

Bekijk onze werkwijze

Is je hypotheek oversluiten voordelig? Bespreek het met onze hypotheekadviseurs. Het eerste gesprek is altijd gratis. Je kunt vrijblijvend kennismaken met onze hypotheekadviseurs en werkwijze. 

Advies over het oversluiten van je hypotheek kan bij Hanno via de telefoon. Kom je liever langs voor een gesprek op kantoor bij een kopje koffie? Dat kan ook. Je bent van harte welkom op één van onze vestigingen in Utrecht en omgeving. Wij geven jou advies over je hypotheek oversluiten zoals jij dat het liefste hebt.

Maak een gratis afspraak

Voor het oversluiten van jouw hypotheek vergelijken onze hypotheekadviseurs álle geldverstrekkers. Dat zijn er ruim 40. Op die manier adviseren wij jou de beste hypotheek, met de laagst mogelijke hypotheekrente en voorwaarden die goed bij jouw situatie passen. Zo ben jij door je hypotheek over te sluiten bij Hanno straks écht het beste uit.

Niet alleen je hypotheek oversluiten, maar ook het regelen van jouw (woon)verzekeren is bij ons efficiënt en goedkoop. Net als je hypotheek kun jij zo jouw verzekeringen bij alle partijen afsluiten. Dan ben je dus ook met je verzekeringen verzekerd van de beste voorwaarden. En omdat je bij Hanno geen provisie betaalt, ben je tot wel 25% goedkoper uit.

Sluit jij je hypotheek over via Hanno? Dan houden wij jouw hypotheek en verzekeringen daarna doorlopend in de gaten via het Hanno Plan. Het eerste jaar is dat gratis. Meer weten?

Bekijk het Hanno Plan

Bij Hanno betaal je minder voor hypotheekadvies over het oversluiten van je hypotheek dan bij veel anderen. Dat komt omdat wij werken met de nieuwste technologieën en slimme online tools. Daarmee werken we een stuk sneller en efficiënter. En jij draagt je steentje bij door jouw gegevens en de documenten die je nodigt hebt bij het omzetten van je hypotheek zelf te uploaden in je eigen beveiligde Hanno-omgeving. 

Hierdoor kost het oversluiten van jouw hypotheek onze hypotheekadviseurs minder tijd. Terwijl we niet besparen op jouw hypotheekadvies. Dat is bij ons namelijk ouderwets goed: een echt persoonlijk advies voor je complete financiële situatie. Inclusief overlijdensrisicoverzekering en woonlastenverzekering voor je hypotheek.

Bekijk de tarieven voor oversluiten