Rood staan en hypotheek

Rood staan en hypotheek

Naar 'alles over hypotheken'

Als je rood kan staan kan je minder lenen voor je hypotheek. Zelfs als je niet rood staat op het moment, maar wel de mogelijkheid hebt om rood te staan, kun je minder lenen. Dat komt omdat de maandelijkse aflossing van je (mogelijke) roodstand betekent, dat je minder geld hebt om te besteden aan wonen en de aflossing van je hypotheek.

Hypotheek-rood-staan

Kredieten duurder dan hypotheek

Roodstand en sommige creditcards worden gezien als een lening, een krediet. De rente op zo'n krediet is vaak hoger dan op een hypotheek. En ook is de aflosperiode korter. Hierdoor kan je zelfs veel minder kunt lenen dan het maximale kredietbedrag. Een factor 3 is een goede meetregel. Stel, je mag 1.000 euro rood staan op je bankrekening, dan kun je 3.000 euro minder lenen voor een hypotheek.

Advies over rood stand en hypotheek

Als je een maximale hypotheek wilt lenen is het vaak verstandig om jouw mogelijkheid tot rood staan (tijdelijk) op te hebben. Je kunt hiervoor contact opnemen met je bank. Wil je weten of dat voor jou noodzakelijk is om jouw droomhuis te kunnen kopen? Bespreek het met onze hypotheekadviseurs.