Hypotheeklasten berekenen

Hypotheeklasten berekenen

Onafhankelijk hypotheekadvies icoon

100% onafhankelijk

Hypotheekadvies_alle aanbieders_icoon

√ Keuze uit 43+ aanbieders

Hypotheekadvies_kosten_icoon

Altijd de laagste maandlasten

Bereken je hypotheeklasten

Wat zijn jouw hypotheeklasten?

Eenvoudig je maandlasten hypotheek berekenen? Met onze handige hypotheek calculator weet je binnen 1 minuut wat de hypotheeklasten van jouw droomhuis ongeveer zijn.

Precies weten wat jouw huis per maand kost?

Om jouw hypotheeklasten exact te berekenen hebben we iets meer informatie van je nodig. Alleen je inkomensgegevens zijn niet genoeg. Maak daarom de exacte berekening als je klaar bent met de eerste berekening. 

Gratis 1e hypotheekgesprek

 • Direct duidelijkheid over je hypotheek
 • Met een ervaren hypotheekadviseur
 • Via de telefoon of op kantoor
 • Gratis en vrijblijvend

Jouw hypotheek in 5 stappen

 • infographic-location

  1. Budget bepalen: wat kan je kopen?

  Een gratis oriëntatiegesprek geeft je snel duidelijkheid.

  Bel direct 030 - 208 2010

 • infographic-bid

  2. Bieden met de HypotheekBelofte

  Daarmee maak je meer kans op het winnende bod.

 • infographic-document

  3. Huis gekocht? Je eigen financiële plan

  Eerst kijken we naar je financiële situatie, dán naar je hypotheek.

 • infographic-home

  4. Keuze hypotheekverstrekker

  Op basis van je hypotheekplan kiezen we de beste aanbieder.

 • infographic-pen

  5. Hypotheek rond, naar de notaris

  Wij regelen jouw hypotheek van A tot Z, jij tekent bij de notaris. 

  Uitgebreid stappenplan >>


Hypotheek-berekenen-icoon-beige-wit.png

ZZP hypotheeklasten berekenen

Hypotheeklasten berekenen als ZZP'er? Als ondernemer kun je gewoon een hypotheek afsluiten. Alleen zijn de regels net even anders. Zo wordt jouw maximale hypotheek op een andere manier berekend, omdat de hypotheekverstrekkers er rekening mee houden dat jij zelfstandige bent. 

Voor het berekenen van een hypotheek ZZP gebruiken hypotheekverstrekkers je gemiddelde inkomen over de laatste drie jaar. Als je meer informatie wilt over maximale hypotheek ZZP en de bijbehorende hypotheeklasten, bekijk dan onze informatie over hypotheek berekenen voor ondernemers.


Hypotheek-afsluiten-advies-icoon-beige-wit.png

Maximale hypotheek berekenen

Natuurlijk wil je niet alleen weten wat de maandlasten zijn voor dat ene leuke huis, maar ook hoeveel je maximaal kunt lenen op je inkomen. Dan weet je wat je budget is en kun je gericht op huizenjacht. 

Je hypotheek moet niet alleen passen bij je inkomen, maar ook bij je uitgavenpatroon. Zodat je zeker weet dat je de hypotheeklasten kunt betalen als je eenmaal in je droomhuis woont. Bereken daarom zowel je maximale hypotheek als je maandlasten in de exacte berekening hypotheek.


Hypotheek-oversluiten-icoon-beige-wit.png

Hypotheek oversluiten berekenen

Hypotheek oversluiten? Maak de berekening om te zien of oversluiten voordelig is en om je hypotheeklasten te berekenen. Onze oversluittool vergelijkt de hypotheken van alle geldverstrekkers en berekent onafhankelijk wat de beste hypotheek is voor jou. 

Is jouw rentevaste periode nog niet afgelopen? Bereken dan hoeveel boeterente jij moet betalen om te zien of je hypotheek oversluiten tóch voordelig is.


Hypotheekrente-icoon-beige-wit.png

Hypotheek rente berekenen

Onafhankelijk hypotheekrente vergelijken en hypotheeklasten berekenen bij álle hypotheekverstrekkers? Dat kan bij Hanno. Wij maken een onafhankelijke vergelijking van alle banken en vertellen je welke hypotheek de laagste maandlasten heeft. Zodat jij echt de beste hypotheek afsluit voor jouw situatie. 

Heb jij je maximale hypotheek en maandlasten al berekend? Vergelijk dan welke hypotheekverstrekker de beste hypotheekrente heeft voor jouw hypotheek.


Hypotheekrente-icoon-beige-wit.png

Bieden met de Hanno HypotheekBelofte

Als jij jouw maximale hypotheek en maandlasten hypotheek hebt berekend, kunnen onze hypotheekadviseurs deze berekening gratis voor jou controleren. Zodat je zeker weet of jouw berekening klopt en jij de maandlasten kunt betalen.

Klopt jouw hypotheeklasten berekening? Dan krijg jij de Hanno HypotheekBelofte. Daarmee kun je vaak bieden zonder voorbehoud van financiering. Daarmee geef je de verkoper zekerheid en vergroot je de kans dat hij jouw bod accepteert.


Kosten-hypotheek-icoon-beige-wit.png

Kosten hypotheekadvies

Jij betaalt bij ons een eerlijke prijs voor advies over je hypotheek. En doordat wij onafhankelijk alle geldverstrekkers vergelijken, adviseren we jou altijd de hypotheek met de beste voorwaarden en de laagste maandlasten.

Ons hypotheekadvies is een stuk goedkoper dan dat van veel andere partijen. Hoe dat komt? Omdat wij op een eigentijdse manier werken en gebruik maken van de nieuwste technologieën. Daardoor kun jij zelf je steentje bijdragen, door je gegevens en documenten te uploaden. Dat bespaart onze hypotheekadviseurs tijd en daarmee houden we onze hypotheekadvies tarieven laag. 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Online hypotheek berekenen

Alles over hypotheeklasten berekenen

Wil jij een hogere hypotheek tegen lagere hypotheeklasten? Bekijk dan onze tips voor Slim Maximaal lenen. 

Check de maximale hypotheek tips

Heb jij je hypotheek en bijbehorende hypotheeklasten berekend? Mooi, dan weet je hoeveel je maximaal mag lenen op basis van je inkomen. Of het ook verstandig is om een maximale hypotheek te nemen, is iets anders. Lees of een hypotheek afsluiten met maximale hypotheeklasten verstandig is.

Meer over maximle hypotheeklasten

Koop je een huis met NHG (Nationale Hypotheek Garantie), dan heb jij hypotheek garantie en leen je hypotheek veilig. De maximale hypotheek NHG mag je afsluiten bij een koopsom tot 265.000 euro. Heeft jouw droomhuis een hogere koopsom? Dan zit je boven de NHG grens en kom je niet in aanmerking voor een NHG hypotheek.

Is de taxatiewaarde van jouw droomhuis lager dan de koopsom? En valt deze wél onder de NHG grens van 265.000 euro? Dan kom jij toch in aanmerking voor NHG. Meer informatie over de NHG hypotheek voorwaarden vind je hier.

Meer over NHG hypotheek

Wil jij je hypotheek berekenen? Dan berekent onze hypotheektool in eerste instantie jouw maximale lening op basis van een annuïteiten hypotheek. Of dit de beste hypotheekvorm is voor jou kun je bespreken met jouw hypotheekadviseur. 

De hypotheekvorm die je kiest heeft invloed op het berekenen van je hypotheek maandlasten. Een annuïteitenhypotheek zorgt in eerste instantie voor lagere maandlasten dan een lineaire hypotheek. Meer weten? Bekijk onze informatie over verschillende hypotheekvormen.

Meer over hypotheekvormen

Een tweede hypotheek afsluiten? Bereken dan hoeveel hypotheek je nog extra mag lenen en bereken maandlasten hypotheek. De extra hypotheek moet natuurlijk wel passen bij je inkomen en financiële situatie, zodat jij elke maand zorgeloos je hypotheeklasten kunt betalen.

Meer over je tweede hypotheek

Droomhuis gevonden?

Bereken maandlasten hypotheek