Hybride hypotheek

Een hybride hypotheek is een combinatie van een spaarhypotheek en een beleggingshypotheek. Bij deze hypotheekvorm combineer je de zekerheid van een spaarhypotheek met de flexibiliteit van een beleggingshypotheek. Bij sparen krijg je een rendement over het spaarsaldo. Net als bij een spaarhypotheek is dit gelijk aan de hypotheekrente die je moet betalen. Het vermogen dat je opbouwt met beleggen, is afhankelijk van de beleggingsresultaten. 

Hybride hypotheek.jpg

Een hybride hypotheek

Jij kiest zelf de verhouding tussen sparen en beleggen. Voor zoveel mogelijk profijt kun je dit gedurende de looptijd aanpassen. Als het goed gaat op de beurs, kies je voor beleggen. Gaat het even wat minder, dan kun je sparen voor de aflossing van je hypotheek.

De maandlasten van een hybride hypotheek zijn vast. Dit bedrag is opgebouwd uit verzekeringspremie en hypotheekrente. Hypotheekrente van een hybride hypotheek afgesloten voor 2013 is fiscaal aftrekbaar. Heb jij je hypotheek later afgesloten, dan kom je niet in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek.

Hypotheek oversluiten

Bij een spaarhypotheek zijn de hypotheekrente die je betaalt, en de spaarrente die je ontvangt, gelijk. Het loont dan vaak meer om een extra bedrag op de spaarrekening van de hypotheek te storten, dan om je hypotheek over te sluiten. Wat het voordeligst is bij een hybride hypotheek, hangt af van jouw leningdelen. Laat je hierover goed adviseren door een onafhankelijke financieel adviseur

Advies nodig over je hybride hypotheek?

De hypotheekadviseurs van Hanno denken graag met je mee in een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek