Levenhypotheek

Een levenhypotheek is een spaarhypotheek gecombineerd met een levensverzekering en kapitaalverzekering. Deze hypotheekvorm is aflossingsvrij. Het kapitaal dat je opbouwt, gebruik je aan het einde van de looptijd voor het aflossen van de hypotheekschuld. Mocht je in de tussentijd overlijden, dan keert de levensverzekering het verzekerde bedrag uit. Hiermee is de hypotheekverstrekker verzekerd van aflossing. 

Levenhypotheek.jpg

De maandlasten van een levenhypotheek zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Je betaalt zowel hypotheekrente als een premie voor een spaar- en beleggingsdeel en overlijdensrisico. En heb je een levenhypotheek afgesloten voor 2013, dan blijft je hypotheekrente fiscaal aftrekbaar. Bij een levenhypotheek afgesloten in of na 2013, heb je geen recht meer op hypotheekrenteaftrek

Levenhypotheek oversluiten?

Je kunt je huidige levenhypotheek meenemen naar een nieuwe hypotheek. Bespreek goed met een hypotheekadviseur hoe je dit het beste kunt doen. De adviseurs van Hanno helpen je graag verder. Neem contact op of vraag een gratis oriëntatiegesprek aan.