Creditcard en hypotheek

Creditcard en hypotheek

Naar 'alles over hypotheken'

Een creditcard kan worden meegenomen in de berekening van het maximale leenbedrag. Als een creditcard afgelost moet worden, betekent dat namelijk dat je minder geld overhebt om te besteden aan wonen. Een creditcard heeft alleen invloed op je maximaal leenbedrag, als hij geregistreerd staat bij het BKR (Bureau Kredietregistratie).

Hypotheek en creditcard

Creditcard en BKR registratie

Deze registratie geldt over het algemeen alleen voor creditcards die je in termijnen kunt terugbetalen. Dit is dan onderdeel van een kredietovereenkomst. Een creditcard waarbij je het bedrag dat je hebt uitgegeven binnen 30 dagen moet terugbetalen, wordt niet geregistreerd bij het BKR. Je maximale hypotheek wordt dan ook niet lager.

Als je zeker wil weten of je creditcard wel of niet geregistreerd wordt, informeer dan naar de productvoorwaarden bij je bank of creditcardmaatschappij.

Tips van Hanno

  • Als je Slim Maximaal wil lenen, is het verstandig om eventuele BKR registraties op te heffen. Je moet hiervoor openstaand krediet aflossen en je creditcard opzeggen. Dan heb je geen betalingsverplichtingen meer en wordt je leenbedrag hoger. Vraag je bank of creditcardmaatschappij hoe je dit kunt doen.
  • Ook als je rood staat of rood kunt staan op je betaalrekening, kun je minder lenen.