Hypotheek binnen een week

3 tips om snel je hypotheek af te sluiten

Naar 'alles over hypotheken'

"Hypotheek binnen een week." De slogan van de Rabobank, je kent hem vast wel. Veel mensen die net een huis hebben gekocht zitten behoorlijk in de stress. Kunnen ze het huis écht betalen? Gaat er niets mis tijdens de hypotheekaanvraag? Dan is het natuurlijk geweldig als je de hypotheek snel rond krijgt en je niet wekenlang hoeft te wachten op een hypotheekofferte van de bank. Hoe je een hypotheek in een week regelt, maar ook waarom je jouw hypotheek beter vóóraf kan regelen, lees je in dit artikel. 

Hypotheek binnen een week

De Rabobank hypotheek binnen een week

De bekende hypotheek binnen een week reclame van Rabobank, die de AFM inmiddels heeft verboden, garandeerde dat je in een week een Rabobank hypotheek kan afsluiten. In die week zou jij een telefonisch kennismakingsgesprek voeren, een adviesgesprek op kantoor en een bindende hypotheekofferte ontvangen. 

Hypotheek binnen 1 week óók via een onafhankelijke hypotheekadviseur

Rabobanks voorwaarde voor zo'n snelle hypotheek was dat je alle benodigde documenten op tijd moest aanleveren. In dat geval is zo'n snelle hypotheek inderdaad haalbaar. En niet alleen bij Rabobank, maar óók bij veel andere hypotheekverstrekkers. 

Een hypotheek binnen een week kan je daarom ook gewoon afsluiten via een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zoals Hanno, die de hypotheken van alle hypotheekverstrekkers vergelijkt. Dan heb je straks niet alleen snel een hypotheek geregeld, maar ook de hypotheek met de laagste maandlasten en de beste voorwaarden.

Hoe snel is een hypotheek rond?

Gemiddeld kan je een hypotheek regelen binnen 4 tot 6 weken. Dat is flink wat langer dan de Rabo hypotheek binnen een week! Hoe dat komt? Omdat je bij het afsluiten van je hypotheek afhankelijk bent van andere partijen, zoals een taxateur, hypotheekadviseur en hypotheekverstrekker. En je zelf ook veel moet regelen. Maar je kan het hypotheekproces wél versnellen door je goed voor te bereiden. Daarvoor geven we je 3 tips.

1. Onderzoek het hypotheekproces

Doe onderzoek naar het afsluiten van een hypotheek. Dat is niet de leukste tijdsbesteding, maar wel ontzettend nuttig als je jouw hypotheek straks in een week wilt regelen. Het scheelt je veel last-minute stress en je kan het hypotheekproces direct in gang zetten zodra je dat huis eenmaal hebt gekocht.

  • Welke keuzes moet je maken voor je hypotheek? Verdiep je in hypotheekvormen en rentevaste periodes
  • Hoe ziet het hypotheektraject eruit? Welke documenten moet je aanleveren bij de geldverstrekker? 
  • Wat doe je als jouw bod is geaccepteerd? Wanneer schakel je een taxateur en notaris in?

2. Start op tijd met het verzamelen van je documenten

Zodra je weet welke documenten je nodig hebt voor je hypotheekaanvraag kan je die vast gaan verzamelen. Als jij jouw hypotheek binnen een week wilt afsluiten, moet je die bij Hanno, net als bij de Rabobank, op tijd aanleveren. Want je krijgt van de bank pas een offerte hypotheek op het moment dat jij alle benodigde documenten foutloos hebt aangeleverd. 

En dat is waarom een gemiddelde hypotheekaanvraag een stuk langer duurt dan een week. Het verzamelen van de documenten kost je behoorlijk wat tijd. Een werkgeversverklaring of de aangifte inkomstenbelasting van je accountant (als ZZP’er) bemachtigen kan een aantal weken duren. Moet je alles nog verzamelen als je bij de hypotheekadviseur zit? Dan gaat het jou niet lukken om die hypotheek binnen een week af te sluiten.

3. Lever je documenten goed aan

Wat ook belangrijk is om jouw hypotheek binnen een week af te sluiten, is het op de juiste manier aanleveren van je documenten. Veel mensen leveren hun documenten niet foutloos aan bij de geldverstrekker. Zodra de bank een document afkeurt komt jouw aanvraag weer onderop de stapel te liggen. Dit herhaalt zich tot je alle documenten goed hebt aangeleverd. Heeft de hypotheekvertrekker het druk? Dan kan dat je een paar weken vertraging op leveren.

Hoe lever je alles op tijd én op de juiste manier aan? Daarvoor hebben wij handige documenten checklists en een handleiding hypotheek documenten aanleveren gemaakt. Zodat jij jouw documenten goed kan voorbereiden om je hypotheek binnen een week rond te krijgen.

Nadelen van een snelle hypotheek

Een hypotheek binnen een week geeft je snel zekerheid. Natuurlijk klinkt dat goed. Maar wees je ook bewust van de nadelen. De snelste hypotheekverstrekker is niet altijd de beste. 

Soms hebben hypotheekverstrekkers het ontzettend druk. Vooral degene met de beste hypotheekrente en voorwaarden. Daar krijg jij jouw hypotheek dan niet in een week geregeld. Je zult dan moeten uitwijken naar een partij met een hogere rente en minder gunstige voorwaarden. Hierdoor stijgen je maandlasten onnodig.

Regel jouw hypotheek vóóraf bij Hanno

Om er zeker van te zijn dat jij jouw hypotheek straks bij de beste hypotheekverstrekker kan afsluiten, is het aan te raden om op tijd te beginnen met jouw hypotheek. Vóór je een bod doet op een huis. Dat kan met de Hanno HypotheekBelofte. Daarmee regel je jouw hypotheek grotendeels vooraf. In alle rust en zonder stress. Zodat je goed kunt nadenken over de keuzes die je moet maken.

Heb je het huis eenmaal gekocht? Dan is je hypotheek met de Hanno HypotheekBelofte daarna veel sneller rond. Als alles mee zit heb jij dan écht jouw hypotheek binnen een week geregeld. Nadat je bod is geaccepteerd hoef jij alleen nog maar de gegevens van het huis door te geven aan jouw hypotheekadviseur en je keuzes te bevestigen.

Aan de slag met jouw hypotheek!

Wil jij snel een hypotheek afsluiten? Neem dan even contact op met onze hypotheekadviseurs voor een gratis oriëntatiegesprek. Dan schatten we in of een hypotheek binnen een week haalbaar is. Of beter nog: we regelen jouw hypotheek vóóraf met de Hanno HypotheekBelofte. Dan heb je straks ook nog eens meer kans als je een bod doet op je droomhuis. En heb je het huis eenmaal gekocht, dan hebben we jouw hypotheek zó afgesloten.