Voorwaarden Hanno HypotheekBelofte

Terug naar Alle voorwaarden

De Hanno HypotheekBelofte is een berekening van jouw maximale hypotheek op basis van je inkomen, financiële verplichtingen en eigen middelen. Gecontroleerd door onze ervaren hypotheekadviseurs.

Inkomen

  • Ben je in loondienst en heb je een vast contract? Dan heb je een recente salarisstrook en een werkgeversverklaring nodig. Heb je een tijdelijk contract? Dan heb je ook een intentieverklaring nodig.
  • ZZP'er? Voor ZZP'ers is het lastiger om een HypotheekBelofte te krijgen. Je hebt in ieder geval de jaarcijfers van de afgelopen drie jaar nodig. Een van onze hypotheekadviseurs bepaalt of jij in aanmerking komt.  

Verplichtingen

  • Je geeft al je financiële verplichtingen op in het inventarisatieformulier. Bijvoorbeeld je creditcard, doorlopend krediet, studieschuld en leaseauto. Vergeet ook je smartphone niet als je deze gratis 'krijgt' bij je abonnement. 
  • Heb jij een negatieve BKR-registratie (gehad)? Dan kom je niet in aanmerking voor een HypotheekBelofte.

Eigen middelen

  • Je geeft aan hoeveel eigen vermogen je wilt gebruiken voor het kopen van je droomhuis. Denk aan spaargeld en een eventuele schenking.

Let op: voor het kopen van een huis heb je eigen geld nodig, voor de kosten koper en als je hebt overboden. In het laatste geval is de koopsom hoger dan de woningwaarde. En je mag maar 100% van woningwaarde lenen. Ook als jij op je inkomen een hogere hypotheek kunt krijgen. De HypotheekBelofte dekt een verschil tussen de koopsom en de woningwaarde niet.

HypotheekBelofte aanvragen

Hypotheekbelofte-icoon-beige-wit.png

Bieden met de HypotheekBelofte? Bespreek het met een hypotheekadviseur.

Hoe werkt de HypotheekBelofte?

  • Jij vult al je gegevens in bespreekt je situatie met een hypotheekadviseur
  • Jij levert documenten aan over je inkomen, financiële verplichtingen, eigen middelen en andere zaken die nodig zijn voor jouw situatie
  • Een van onze hypotheekadviseurs controleert jouw gegevens en laat je weten of je in aanmerking komt voor de HypotheekBelofte
  • HypotheekBelofte binnen? Nu kun je bieden op je droomhuis met een kort of helemaal zonder financieringsvoorbehoud. Houd tijdens het biedingsproces contact met je adviseur

De HypotheekBelofte is alleen geldig mits al je gegevens kloppen. Om dat te garanderen is het nodig dat je het inventarisatieformulier HypotheekBelofte invult en ondertekent.

Daarnaast verloopt de geldigheid van de HypotheekBelofte na een duur van twee maanden, of wanneer er iets verandert in je financiële situatie.