Blog

Financiële planning: zo laat jij jouw dromen uitkomen
Financiën op orde

Kijk jij er ook altijd naar uit om je belastingaangifte te doen? Of om je te verdiepen in je pensioenoverzicht? Waarschijnlijk niet. We snappen dat financiën niet je grootste hobby zijn. Maar het is wel belangrijk om je financiële zaakjes op orde te hebben. Dat geldt niet alleen voor rijke mensen, maar voor iedereen. En dus ook voor jou.

Wat is financiële planning? 

Een financiële planning zorgt voor inzicht in je geldzaken. Het brengt je financiële situatie in kaart: je inkomsten, uitgaven, spaargeld, beleggingen en pensioen. Maar ook de doelen die je hebt, en je wensen. Voor nu, en in de toekomst. 

Financieel inzicht dus. Maar wat heb je daaraan? Door een financiële planning kun jij de dingen doen die je belangrijk vindt. Op vakantie gaan bijvoorbeeld. Een nieuwe auto kopen. Of een nieuw huis. Voor nu. En als je ouder bent wil je eerder stoppen met werken. Een wereldreis maken. Een financiële planning laat jouw (financiële) dromen werkelijkheid worden.

Waarom is financiële planning belangrijk?

De wereld verandert snel, op sociaal én financieel gebied. Zo wordt de arbeidsmarkt steeds flexibeler. De tijd dat je 20 jaar voor hetzelfde bedrijf werkte is voorbij. Er zijn tegenwoordig veel tijdelijke contracten en steeds meer ZZP'ers. Bovendien geeft de overheid jou meer vrijheid en verantwoordelijkheid bij de opbouw van je pensioen. 

Kortom, een tijd van financiële onzekerheid. En daar moet je op voorbereid zijn. Een financiële planning geeft je houvast. Het laat zien waar je aan tot bent en zorgt voor financiële rust.

Overtuigd, maar geen zin in gedoe?

Je mag je natuurlijk zelf gaan verdiepen in je geldzaken. Als je daar zin in hebt. Maar je kunt dat ook laten doen door een financieel adviseur. Dat zorgt voor de beste financiële oplossingen en hoeft helemaal niet veel te kosten. 

Niet bij Hanno tenminste. Wij geloven dat geld niet gelukkig maakt. Maar je geldzaken onder controle hebben wel. Onbetaalbaar, vinden we dat. Daar helpen we je graag bij.

Lees meer over Hanno.