Maximale hypotheek berekenen

Hoeveel kun je lenen om een huis te kopen in 2023? Met onze tool kun je eenvoudig je maandlasten en hypotheek berekenen in 2 minuten.

Jouw hypotheek bij Hanno

Waarom je hypotheek berekenen bij Hanno?

Onafhankelijk hypotheekadvies icoon

100% onafhankelijk

Hypotheekadvies_alle aanbieders_icoon

Keuze uit 43+ aanbieders

Hypotheekadvies_kosten_icoon

Hypotheekadvies al vanaf € 1.695

Jouw hypotheek in 5 stappen

 • infographic-location

  1. Budget bepalen: wat kan je kopen?

  Een gratis oriëntatiegesprek geeft je snel duidelijkheid.

  Bel direct 030 - 208 2010

 • infographic-bid

  2. Bieden met de HypotheekBelofte

  Daarmee maak je meer kans op het winnende bod.

 • infographic-document

  3. Huis gekocht? Je eigen financiële plan

  Eerst kijken we naar je financiële situatie, dán naar je hypotheek.

 • infographic-home

  4. Keuze hypotheekverstrekker

  Op basis van je hypotheekplan kiezen we de beste aanbieder.

 • infographic-pen

  5. Hypotheek rond, naar de notaris

  Wij regelen jouw hypotheek van A tot Z, jij tekent bij de notaris. 

  Uitgebreid stappenplan >>


‘Dankzij de Hanno HypotheekBelofte heb ik mijn huis in Utrecht kunnen kopen. Er waren 8 bieders en ik was niet de hoogste, maar wel de enige zonder voorbehoud van financiering.’

- Annet
Hypotheekadvies review

Maak meer kans om een huis te kopen

Laat je hypotheekberekening controleren door een adviseur

Onze hypotheekberekening laat zien wat je ongeveer kunt lenen voor een huis. Wil je precies weten wat je maximale hypotheek en maandlasten zijn? Laat je berekening gratis controleren door onze hypotheekadviseurs.

Waarom je meer kans maakt op een huis

Veel mensen gaan pas langs een hypotheekadviseur als ze een huis hebben gekocht. Dat kan je beter vóóraf doen. Onze hypotheekadviseurs kunnen jou wellicht de Hanno HypotheekBelofte geven. Dat geeft jou een voordeel op de krappe huizenmarkt.

Bieden zonder financieringsvoorbehoud

Met Hanno HypotheekBelofte kun je meestal bieden zonder voorbehoud van financiering. Daar houden verkopers van, want het biedt ze zekerheid en snelheid. Zo vergroot je de kans dat jouw bod wordt geaccepteerd.

Hoeveel kun jij lenen?

Hypotheek berekenen

Hypotheekverstrekkers vergelijken logos

Hypotheek berekenen bij 43+ aanbieders

Onafhankelijk hypotheek berekenen in 2023? Bij Hanno vergelijken we hypotheken van vrijwel alle banken. Zo vinden we voor jou écht de beste hypotheek, met passende voorwaarden en de laagste hypotheekrente. 

Weet jij hoeveel hypotheek je kunt krijgen? Bereken je hypotheek en vergelijk welke hypotheekverstrekker de beste hypotheekrente. Bekijk de actuele hypotheekrentes op onze website.

Hypotheek-berekenen-icoon-beige-wit.png

ZZP hypotheek berekenen

Hypotheek afsluiten als ondernemer? Een hypotheek berekenen voor ZZP'ers werkt anders dan een hypotheek berekening van iemand in loondienst. Als ondernemer heb je een toetsinkomen nodig, gebaseerd op je gemiddelde inkomen van de laatste 3 kalenderjaren. Meer weten over hoe je een maximale hypotheek ZZP berekent? Lees er meer over op onze informatiepagina voor ondernemers.

Hypotheek-afsluiten-advies-icoon-beige-wit.png

Bereken maandlasten hypotheek

Naast je maximale hypotheek is het ook verstandig om de bijbehorende maandlasten te berekenen. Zo weet je niet alleen hoeveel hypotheek je mag lenen, maar ook wat jouw droomhuis per maand kost. 

Dat is belangrijk, want je hypotheeklasten moeten passen bij je uitgavenpatroon. Zodat jij  financieel zorgeloos kunt leven in je nieuwe huis. Maak daarom niet alleen een snelle berekening van je maximale hypotheek, maar bereken je maandlasten hypotheek in de exacte berekening hypotheek via jouw eigen Hanno-account.

Hypotheek-oversluiten-icoon-beige-wit.png

Hypotheek oversluiten berekenen

Wil jij jouw hypotheek oversluiten of is je rentevaste periode bijna afgelopen? Gebruik de hypotheek calculator voor oversluiten. Deze handige tool vergelijkt hypotheken van 43+ geldverstrekkers. Wij berekenen onafhankelijk de beste hypotheek voor jouw situatie. Zo weet je direct hoeveel boeterente je moet betalen en of je kunt besparen op je hypotheek. 

Kosten-hypotheek-icoon-beige-wit.png

Wat kost hypotheekadvies bij Hanno?

Bij Hanno betaal je een eerlijke prijs voor hypotheekadvies. Wij zijn beter én goedkoper dan veel andere partijen die hypotheekadvies geven. Dat komt omdat wij op een moderne manier werken. Onafhankelijk, persoonlijk en met een online werkwijze. 

Waarbij jij doet wat je zelf kunt, zoals jouw gegevens invullen en documenten aanleveren. De hypotheekadviseur betaal je alleen voor zijn advies. Zo houden we onze kosten voor hypotheekadvies laag. 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Gratis hypotheekadvies in Utrecht

Alles over hypotheek berekenen

Slim maximaal hypotheek berekenen:

Er zijn een aantal trucjes die ervoor zorgen dat je een hogere hypotheek kunt krijgen tegen dezelfde maandlasten. Dat noemen wij Slim Maximaal lenen. Hier vind je tips om slim je max. hypotheek te berekenen.

Slim hypotheek berekenen

Maximale hypotheek of niet:

Als je een huis wilt kopen is de eerste stap vaak je maximale hypotheek berekenen. Zo weet je precies hoeveel hypotheek je kunt krijgen op basis van je inkomen. Is het ook slim om een maximale hypotheek af te sluiten? Lees hier je wat voor soort hypotheek verstandig is voor jouw situatie.

Meer over maximaal lenen hypotheek

NHG hypotheek berekenen:

Koop je een huis met NHG (Nationale Hypotheek Garantie), dan heb jij hypotheek garantie en leen je hypotheek veilig. De maximale hypotheek NHG in 2023 is 405.000 euro. Heeft jouw huis een hogere koopsom? Dan zit je boven de NHG grens en kom je niet in aanmerking voor een NHG hypotheek.

Is de taxatiewaarde van jouw droomhuis lager dan de koopsom? En valt die wél onder de NHG grens van 405.000 euro? Dan kom jij toch in aanmerking voor NHG. Meer informatie over de NHG hypotheek in 2023 vind je hier.

Meer over NHG 2023

Wat voor hypotheek kan ik krijgen?

Wil jij je hypotheek berekenen? Dan berekent onze hypotheektool in eerste instantie jouw maximale lening op basis van een annuïteiten hypotheek. Of dit de beste hypotheekvorm is voor jou kun je bespreken met een Hanno hypotheekadviseur. 

De hypotheekvorm die je kiest heeft invloed op het berekenen van je hypotheek en maandlasten. Een annuïteitenhypotheek zorgt in eerste instantie voor lagere maandlasten dan een lineaire hypotheek. Meer weten? Bekijk onze informatie over verschillende hypotheekvormen.

Meer over hypotheekvormen

Hoeveel mag jij lenen?

Maak een hypotheekberekening