Hypotheek berekenen

Hypotheek berekenen

Eenvoudig je hypotheeklasten berekenen en je maximale hypotheek berekenen

Bereken je hypotheek

Ik heet en ik wil een .

Vragen? Bel

030 - 208 2010

Beste Leon & Judith,

Hierbij het resultaat van jullie hypotheekberekening:

Jullie hypotheek

€ 320.357

Netto per maand

€ 1.052

Ingebracht eigen geld

€ 7.500

Jullie kunnen een huis kopen van

€ 337.500

Max hypotheek op inkomen:
€ 320.357
Inkomen Leon
€ 36.760
Inkomen Judith
€ 30.450
Creditcard
€ 750
Studieschuld Judith
€ 8.000
Netto per maand:
€ 1.052
Rente 2,05%
€ 561
Aflossing
€ 639
Bruto maandlast
€ 1.200
Belastingteruggave
€ 149
Netto per maand
€ 1.052
Koopsom bestaande bouw
€ 337.500
Overdrachtsbelasting
€ 6.750
Verbouwen
€ 3.000
Aankoopmakelaar
€ 1.200
Bouwkundige keuring
€ 450
Taxatiekosten
€ 350
Advieskosten
€ 1.395
Bankgarantie
€ 350
Notaris
€ 1.100
Aflossing roodstand, leningen en kredieten
€ 750
Totaal te financieren
€ 352.845
Maximaal hypotheek inkomen
€ 320.357
Schenking
€ 25.000
Ingebracht eigen geld
€ 7.500
Saldo (overschot)
€ 12

Maximale hypotheek berekenen

Eenvoudig jouw maximale hypotheek berekenen? Met onze handige hypotheek calculator weet je snel hoeveel hypotheek je kunt krijgen met jouw inkomen. 

Bereken hypotheeklasten per maand

Wil je precies weten hoeveel geld je kan lenen voor je hypotheek en wat dat per maand kost? Ga dan na het maximale hypotheek berekenen verder met de exacte berekening. Als we jouw hypotheek berekenen doen we dat uitgebreid en vergelijken we alle geldverstrekkers. Zo weet jij zeker dat wij altijd de beste hypotheek berekenen voor jou.

Hypotheekberekening Check

Laat jouw hypotheek berekening controleren door een hypotheekadviseur in een gratis gesprek.

  • Precies weten wat je kan lenen
  • Gericht zoeken naar huizen
  • Meer kans dat jouw bod wordt geaccepteerd doordat je kunt bieden zonder financieringsvoorbehoud

Bieden met de Hanno HypotheekBelofte

Laat jouw berekening controleren door een hypotheekadviseur van Hanno en maak meer kans op je droomhuis

Nadat jij jouw maximale hypotheek en maandlasten hebt berekend, kan je jouw hypotheek berekening gratis laten controleren door onze hypotheekadviseurs. Je weet daarna zeker dat jij jouw hypotheek ook echt kunt lenen.

Waarom is dat handig?

Veel mensen gaan pas langs een hypotheekadviseur nadat ze een huis hebben gekocht. Maar dat kan je beter vóóraf doen. Als wij jouw berekening controleren kunnen we jou misschien de Hanno HypotheekBelofte geven. Dat geeft jou een voordeel op de overspannen huizenmarkt.

Bieden zonder financieringsvoorbehoud

Met onze HypotheekBelofte op zak kan jij vaak bieden zonder voorbehoud van financiering. Dat vinden verkopers fijn, want daarmee geef je ze snelheid en zekerheid. En dat zorgt ervoor dat jij meer kans maakt dat jouw bod wordt geaccepteerd als je biedt met de Hanno HypotheekBelofte.

‘Dankzij de HypotheekBelofte heb ik mijn huis kunnen kopen. Ik was niet de hoogste bieder, maar wel de enige zonder voorbehoud van financiering. Bedankt Hanno!’

- Annet
Hypotheekadvies review

Hypotheek berekenen bij álle hypotheekaanbieders

ppt Rabobank hypotheekrente

Vanaf 1,2%

ppt ING hypotheekrente

Vanaf 1,44%

ppt Argenta hypotheekrente

Vanaf 1,2%

ppt asr hypotheekrente

Vanaf 1,2%

ppt Hypotrust hypotheekrente

Vanaf 1,35%


Hypotheek-berekenen-icoon-beige-wit.png

ZZP hypotheek berekenen

Hypotheek ondernemers berekenen? Een hypotheek afsluiten voor ZZP'ers is zeker mogelijk. Alleen houden hypotheekverstrekkers er wel rekening mee dat jij zelfstandige bent als ze je maximale hypotheek berekenen.

Als een geldverstrekker een ZZP hypotheek berekent, stelt hij een toetsinkomen vast. Dit toetsinkomen wordt vastgesteld aan de hand van jouw gemiddelde inkomen van de laatste drie kalenderjaren. Meer weten over hoe je een maximale hypotheek ZZP berekent? Bekijk onze informatie over hypotheek voor ondernemers.

Hypotheek-afsluiten-advies-icoon-beige-wit.png

Bereken maandlasten hypotheek

Het is niet alleen verstandig je maximale hypotheek te berekenen, maar ook om jouw maandlasten te berekenen. Zo weet je niet alleen hoeveel hypotheek je mag lenen, maar ook wat jouw droomhuis je per maand kost. 

En dat is belangrijk. Want je hypotheeklasten passen bij je uitgavenpatroon. Zodat jij, als je eenmaal in je droomhuis woont, financieel zorgeloos kunt leven. Maak daarom niet alleen een berekening van je maximale hypotheek, maar bereken daarna je maandlasten hypotheek te berekenen in de exacte berekening hypotheek.

Hypotheek-oversluiten-icoon-beige-wit.png

Hypotheek oversluiten berekenen

Wil jij je hypotheek berekenen voor het oversluiten van je hypotheek? Gebruik de hypotheek calculator voor oversluiten. Deze handige tool vergelijkt de hypotheken van alle geldverstrekkers. Wij berekenen onafhankelijk de beste hypotheek voor jouw situatie.

Is jouw rentevaste periode nog niet afgelopen en wil jij je boeterente hypotheek berekenen? Maak dan de berekening voor hypotheek oversluiten. Zo weet je snel of jij ondanks de boeterente toch kunt besparen op je hypotheek. 

Hypotheekrente-icoon-beige-wit.png

Hypotheek rente berekenen

Onafhankelijk hypotheek berekenen bij meer dan 40 hypotheekverstrekkers? Bij Hanno vergelijken we álle hypotheken van álle banken. Jij bent bij Hanno dus echt het beste uit. Met de beste hypotheekvoorwaarden en lage hypotheekrente.

Weet jij hoeveel hypotheek jij moet lenen voor jouw droomhuis? Bereken welke hypotheekverstrekker de beste hypotheekrente heeft voor jouw hypotheek. Wij berekenen jouw hypotheek met de actuele hypotheekrente percentages. 

Kosten-hypotheek-icoon-beige-wit.png

Kosten hypotheekadvies

Bij Hanno betaal je een eerlijke prijs voor hypotheekadvies. En dan maken ook nog eens een echt onafhankelijke hypotheek berekening, door álle geldverstrekkers te vergelijken. Zodat jij de beste hypotheek afsluit voor jouw situatie. 

Hanno is goedkoper dan veel andere partijen die hypotheekadvies geven. Dat komt omdat wij op een moderne manier werken. We maken gebruik van handige online tools waarmee jij doet wat je zelf kunt, zoals jouw gegevens invullen en documenten aanleveren. Zo houden we onze kosten voor hypotheekadvies laag. 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Online hypotheek berekenen

Alles over hypotheek berekenen

Er zijn een aantal trucjes voor het berekenen van je maximale hypotheek die ervoor zorgen dat jij dezelfde maandlasten hebt, maar dat jij een hogere hypotheek kunt lenen. Dat noemen wij Slim Maximaal lenen. Hier vind je tips om slim je max hypotheek te berekenen.

Check de maximale hypotheek tips

Als je een huis wilt kopen begin je vaak door je maximale hypotheek te berekenen. Zo weet je precies hoeveel hypotheek je kunt krijgen op basis van je inkomen. Maar is het ook slim om een maximale hypotheek te nemen? Lees hier of een maximale hypotheek lenen slim is.

Meer over maximaal lenen hypotheek

Koop je een huis met NHG (Nationale Hypotheek Garantie), dan heb jij hypotheek garantie en leen je hypotheek veilig. De maximale hypotheek NHG mag je afsluiten bij een koopsom tot 265.000 euro. Heeft jouw droomhuis een hogere koopsom? Dan zit je boven de NHG grens en kom je niet in aanmerking voor een NHG hypotheek.

Is de taxatiewaarde van jouw droomhuis lager dan de koopsom? En valt deze wél onder de NHG grens van 265.000 euro? Dan kom jij toch in aanmerking voor NHG. Meer informatie over de NHG hypotheek voorwaarden vind je hier.

Meer over NHG hypotheek

Wil jij je hypotheek berekenen? Dan berekent onze hypotheektool in eerste instantie jouw maximale lening op basis van een annuïteiten hypotheek. Of dit de beste hypotheekvorm is voor jou kun je bespreken met jouw hypotheekadviseur. 

De hypotheekvorm die je kiest heeft invloed op het berekenen van je hypotheek maandlasten. Een annuïteitenhypotheek zorgt in eerste instantie voor lagere maandlasten dan een lineaire hypotheek. Meer weten? Bekijk onze informatie over verschillende hypotheekvormen.

Meer over hypotheekvormen

Wil je een tweede hypotheek berekenen? Dan bereken je hoeveel hypotheek je bovenop je bestaande hypotheek kunt afsluiten. Het is belangrijk dat deze hypotheek past bij jouw huidige hypotheek en situatie. 

Meer over je tweede hypotheek

Je kunt voor een tweede woning een hypotheek afsluiten, maar dat is lastiger dan een hypotheek afsluiten voor je normale woning. Voor een tweede huis werkt je hypotheek berekenen net even anders:

  • Maximale hypotheek berekenen: je mag slechts 70-80% lenen met een hypotheek. Je hebt dus meer eigen geld nodig. 
  • Hoge hypotheekrente: de hypotheek rentes zijn hoger voor een tweede huis. En je mag de rente niet aftrekken van de belasting.
  • Aflossingsvrije hypotheek: jij mag 50-65% financieren met een aflossingsvrije hypotheek. Dat zorgt voor een lagere hypotheek maandlast.
  • Doel van de woning: gebruik je hem voor vakantie of ga je het huis verhuren? Hiervoor gelden andere regels.

Een tweede hypotheek berekenen is dus minder gunstig dan je normale hypotheek. En er is ook slechts een beperkt aantal banken dat jouw 2e huis wil financieren: ING, Rabobank, NIBC, ABN Amro en BLG. Meer weten? Neem contact op met een hypotheekadviseur.

Meer over tweede huis kopen

Hoeveel kan ik lenen?

Bereken hypotheek