Blog

Hypotheek vergelijken

Tip 1: Onderzoek wat er kan

Koop je een huis, dan is de eerste stap vaak het berekenen van je maximale hypotheek. Je weet dan hoeveel hypotheek je kunt krijgen op basis van je inkomen, wat je hypotheek maandlasten zijn en hoeveel eigen geld je nodig hebt. Zo bepaal jij jouw budget voor een huis. 

Tip 2: Regel je hypotheek op tijd

Het is goed om hypotheekadvies in te winnen ...


Lees meer »
Energiezuinig huis

Verduurzamen is hot en dat is te merken. Veel huizenbezitters en kopers vragen zich af of hun nieuwe huis duurzamer kan. Dat is niet alleen goed voor het milieu, het geeft ook meer comfort en zorgt voor lagere maandelijkse woonlasten.

Duurzamer wonen kan op veel manieren

Welke energiebesparende maatregelen het beste zijn voor jouw huis kun je uitzoeken via online tools zoals verbeteruwhuis.nl. Of samen met een energiebespaaradviseur. Die ...


Lees meer »
Stel in kamer

Ben jij van plan om dit jaar een (nieuw) huis te kopen? Dan is het voor jou belangrijk om te weten wat er per 1 januari 2018 is veranderd op het gebied van hypotheken. 

1. Maximale hypotheek in 2018 van 101% naar 100% 

Vanaf 2018 mag je 100% van de waarde van je huis lenen. Dit was 101%. Dat betekent dat je alle bijkomende kosten zoals overdrachtsbelasting, hypotheekadvies en de ...


Lees meer »
Hypotheek geld besparen

Hypotheek oversluiten levert honderden euro's voordeel op

Als je rentevaste periode afloopt, is het vaak voordelig om je hypotheek over te sluiten. Je bespaart dan dubbel: je hoeft geen aflosboete te betalen en door de lagere rente ben je elke maand voordeliger uit. Na de renteherziening en het oversluiten van je hypotheek ben je gemiddeld 350 euro per maand voordeliger uit.

Renteverlenging niet klakkeloos accepteren

Uit onderzoek van Vereniging ...


Lees meer »
Hypotheekadviseur contact opnemen

Snelle vraag of advies?