Erfpacht informatie-avond

Erfpacht informatie-avond

Onafhankelijke en algemene informatie-avond over de Utrechtse erfpachtregeling

Informatie-avond over erfpacht

Heeft u een woning in Utrecht met erfpacht die niet is afgekocht? Dan heeft u een voorstel ontvangen van de gemeente om uw erfpacht eeuwigdurend af te kopen of vast te klikken.

Wat is nu de beste keuze: erfpacht afkopen, vastklikken of niets doen? De gemeente Utrecht lijkt sterk aan te sturen op nu afkopen. Veel bewoners twijfelen over wat ze moeten doen. Ze kennen niet alle mogelijkheden en weten niet waar ze aan toe zijn. Daardoor bestaat de kans dat ze geen of een verkeerde keuze maken. Dat kan veel geld kosten. 

Omdat onze financieel adviseurs regelmatig vragen krijgen over erfpacht organiseert Hanno gratis informatie-avonden. Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe avonden? Meld u dan hieronder aan. 


Doel erfpacht informatie-avond

Op deze avond geven we u onafhankelijke en algemene informatie. Voor persoonlijke vragen kunt u een financieel adviseur kort aanspreken of een vervolgafspraak maken.

Hanno is een moderne financieel adviesorganisatie en organiseert deze informatie-avond op eigen initiatief. De gemeente Utrecht is hier niet bij betrokken.


Programma informatie-avond

Tijdens de erfpacht informatie-avond worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Erfpachtregeling gemeente Utrecht
  • Erfpacht afkopen en de waarde van uw huis
  • Welke keuzes heeft u?
  • Hoe maakt u de juiste keuze: afkopen, vastklikken, een combinatie of niets doen
  • Praktijksituaties
  • Algemene vragen

Informatie over erfpachtregeling Utrecht

In Utrecht zijn ongeveer 2.800 huizen op gemeentelijke erfpachtgrond, in de wijken Rijnsweerd, Overvecht, Lunetten en Voordorp. Bij een groot deel van deze huizen loopt de erfpachtcanon periode af tussen 2030 en 2040. De gemeente heeft de bewoners een voorstel gedaan om de erfpacht eeuwigdurend af te kopen of vast te klikken. 


Hypotheekadviseur contact opnemen

Vraag of gratis afspraak maken?