Bieden op een huis met de Hanno HypotheekBelofte

Bieden op een huis met de Hanno HypotheekBelofte

Vraag 'm gratis aan

Hypotheekadvies_overspannen huizenmarkt_icoon.

  Grote kans op een geaccepteerd bod

Een streepje voor t.o.v. je concurrenten

Hypotheekadvies_financieringsvoorbehoud_icoon

  Zonder financieringsvoorbehoud

Bieden met zekerheid voor jou en de verkoper

Hypotheekadvies snel icoon

  Hypotheek snel geregeld

Hypotheek na de koop snel rond

Huis kopen op de krappe huizenmarkt van 2021? Bied zonder voorbehoud van financiering.

"Helaas, het huis is verkocht aan een ander..."

De huizenmarkt is nog nooit zo krap geweest. Ook in 2021 houdt het woningtekort aan en komen er steeds minder nieuwe koophuizen in de verkoop. 

Er zijn huizen te koop, maar niet genoeg voor iedereen. Als je een bod doet op een huis wil je niet worden overboden. Hoe zorg je ervoor dat één van die huizen van jou wordt, en niet van iemand anders?

Maak je bod aantrekkelijk

Leg een aantrekkelijk bod op een huis neer. Dat hoeft niet per se het hoogste bod te zijn, maar wel een bod met goede voorwaarden. 

Veel verkopers geven de voorkeur aan een bod zonder financieringsvoorbehoud, zelfs als dat niet het hoogste bod is. Ze weten dan direct dat het huis is verkocht en hoeven niet eerst een financieringsvoorbehoud tot wel 8 weken af te wachten. 

Bied met de Hanno HypotheekBelofte

Met de Hanno HypotheekBelofte weet jij precies hoeveel je kunt lenen en kopen. Daardoor kun je meestal bieden zonder voorbehoud van financiering en geef je de verkoper zekerheid en snelheid. Dat maakt de kans veel groter dat jouw bod op een huis wordt geaccepteerd.

Vraag de HypotheekBelofte gratis aan >>

Altijd gratis en vrijblijvend

De Hanno HypotheekBelofte is gratis en vrijblijvend. Je zit nergens aan vast en betaalt pas als je een hypotheek afsluit via Hanno.

Voordelen HypotheekBelofte

Orienteren bieden huis kopen
 • Precies weten hoeveel je kunt bieden 
 • Vaak bieden zonder financieringsvoorbehoud
 • Voorsprong op andere kopers
 • Flinke kans op een lagere koopsom
 • Hypotheek grotendeels vooraf geregeld en na de koop snel rond


Tig keer overboden

Valerie en John over de HypotheekBelofte

Valerie en John over de HypotheekBelofte

We wilden verhuizen van Amsterdam naar Haarlem. Tja, get in line. Veel mooie huizen zijn aan onze neus voorbijgegaan. Totdat we de Hanno HypotheekBelofte op zak hadden. Omdat we zonder voorbehoud van financiering konden bieden, was het daarna meteen raak. We zijn zo blij!

9,5

Huis kopen met de HypotheekBelofte

 • infographic-location

  1. Budget bepalen: wat kan je kopen?

  Een gratis oriëntatiegesprek geeft je snel duidelijkheid.

  Bel direct 030 - 208 2010

 • infographic-bid

  2. Bieden met de HypotheekBelofte

  Daarmee maak je meer kans op het winnende bod.

 • infographic-document

  3. Huis gekocht? Je eigen financiële plan

  Eerst kijken we naar je financiële situatie, dán naar je hypotheek.

 • infographic-home

  4. Keuze hypotheekverstrekker

  Op basis van je hypotheekplan kiezen we de beste aanbieder.

 • infographic-pen

  5. Hypotheek rond, naar de notaris

  Wij regelen jouw hypotheek van A tot Z, jij tekent bij de notaris. 

  Uitgebreid stappenplan >>

HypotheekBelofte aanvragen?

Bereken alvast je hypotheek.

Ik heet en ik wil een .

Vragen? Bel

030 - 208 2010

Beste Leon & Judith,

Hierbij het resultaat van jullie hypotheekberekening:

Jullie hypotheek

€ 320.357

Netto per maand

€ 1.052

Ingebracht eigen geld

€ 7.500

Jullie kunnen een huis kopen van

€ 337.500

Max hypotheek op inkomen:
€ 320.357
Inkomen Leon
€ 36.760
Inkomen Judith
€ 30.450
Creditcard
€ 750
Studieschuld Judith
€ 8.000
Netto per maand:
€ 1.052
Rente 2,05%
€ 561
Aflossing
€ 639
Bruto maandlast
€ 1.200
Belastingteruggave
€ 149
Netto per maand
€ 1.052
Koopsom bestaande bouw
€ 337.500
Overdrachtsbelasting
€ 6.750
Verbouwen
€ 3.000
Aankoopmakelaar
€ 1.200
Bouwkundige keuring
€ 450
Taxatiekosten
€ 350
Advieskosten
€ 1.395
Bankgarantie
€ 350
Notaris
€ 1.100
Aflossing roodstand, leningen en kredieten
€ 750
Totaal te financieren
€ 352.845
Maximaal hypotheek inkomen
€ 320.357
Schenking
€ 25.000
Ingebracht eigen geld
€ 7.500
Saldo (overschot)
€ 12

Veelgestelde vragen over de Hanno HypotheekBelofte

Met de Hanno HypotheekBelofte weet je precies hoeveel hypotheek je kunt krijgen en kan je vaak bieden zonder financieringsvoorbehoud. Dat is een gunstige voorwaarde voor de verkoper. Die heeft namelijk direct zekerheid over de verkoop van zijn huis en hoeft niet 6 weken te wachten tot het voorbehoud van financiering afloopt. Daarom kiest hij eerder voor jouw bod als je met de Hanno HypotheekBelofte biedt.

Vraag gratis aan

Met de Hanno HypotheekBelofte kan je vaak bieden zonder financieringsvoorbehoud, maar wat betekent dat precies? Het financieringsvoorbehoud bij een hypotheek is de bekendste ontbindende voorwaarde. Het houdt in dat jij het huis niet hoeft de kopen als je de hypotheek niet rond krijgt.

De meeste mensen kopen een huis onder voorbehoud financiering. In hun bod nemen ze een termijn op waarbinnen de hypotheek financiering rond moet zijn. Standaard is dat 6 weken. Lukt het niet om een hypotheek af te sluiten in die periode? Dan wordt de koop ontbonden vanwege het financieringsvoorbehoud. 

Tijdens een voorbehoud van financiering weet de verkoper niet zeker of zijn huis is verkocht. Daarom geven verkopers de voorkeur aan biedingen zonder financieringsvoorbehoud. Ook als dat niet het hoogste bod is. Dan verkoopt hij zijn woning misschien voor een paar duizend euro minder, maar heeft hij wel direct zekerheid. 

Door te bieden zonder voorbehoud financiering sta jij sterk ten opzichte van je concurrenten. Maar let op: dat kunt dat alleen doen als je zeker weet dat je de hypotheek rond krijgt. Lukt dat je niet, dan betaal je de verkoper namelijk een boete van 10% van de koopsom. Dat risico wil je niet lopen! Met de Hanno HypotheekBelofte bied je veilig zonder voorbehoud van financiering. Je weet dan zeker dat jij de hypotheek kunt afsluiten en loopt geen enkel risico.

Meer over financieringsvoorbehoud

De Hanno HypotheekBelofte, te mooi om waar te zijn? Nee hoor, er zit geen addertje onder het gras. Onze HypotheekBelofte is écht gratis en je zit écht nergens aan vast. Hoe dat kan? Omdat onze klanten zo blij zijn met de Hanno HypotheekBelofte dat ze hun hypotheek via ons afsluiten. En dat willen we natuurlijk graag. 

Vraag de HypotheekBelofte aan

De Hanno HypotheekBelofte weet je precies hoeveel je maximaal kunt lenen, op basis van je inkomen, financiële verplichtingen en eigen middelen. Daar hangt veel van af als je biedt zonder financieringsvoorbehoud. Daarom kunnen we jou alleen de Hanno HypotheekBelofte geven als je voldoet aan bepaalde voorwaarden. Dit wordt gecontroleerd door onze hypotheekadviseurs, zodat je geen risico loopt.

Check de voorwaarden

Hanno is een onafhankelijke hypotheekadviseur die alle aanbieders vergelijkt, óók je eigen bank. Banken hebben vaak een hoog rentepercentage. Bovendien zijn er meer dan 40 geldverstrekkers. De kans is dan ook groot dat een andere partij een lagere hypotheekrente biedt dan jouw eigen bank. Met de Hanno HypotheekBelofte kun je bij elke hypotheekverstrekker je hypotheek afsluiten. Daardoor ben je bij ons waarschijnlijk stukken goedkoper uit dan bij de bank. En nog met betere hypotheekvoorwaarden ook. 

Bekijk de actuele hypotheekrentes

De Hanno HypotheekBelofte is 3 maanden geldig. Is jouw HypotheekBelofte eerder uitgegeven of verandert er iets aan jouw (financiële) situatie? Dat kan invloed hebben op je maximale hypotheek en de mogelijkheid om te bieden zonder financieringsvoorbehoud.

Verandert er iets, neem dan contact op met jouw hypotheekadviseur voor een nieuwe Hanno HypotheekBelofte. Die heb je zó aangevraagd, want jouw gegevens hebben we al.

Vraag een nieuwe HypotheekBelofte aan

Nee, met de Hanno HypotheekBelofte kan je niet altijd bieden tot de hoogte van je maximale hypotheek op basis van je inkomen. Hoeveel jij mag lenen is namelijk niet alleen afhankelijk van je inkomen, maar ook van de woningwaarde. En je mag maar voor 100 procent van de waarde woning een hypotheek afsluiten. Als jij overbiedt zul je dat extra bedrag dus anders moeten financieren, óók als jij dat nog wel kan lenen op jouw inkomen. En daar moet je rekening mee houden bij je bod, want de Hanno HypotheekBelofte dekt dat verschil niet.

Rekenvoorbeeld

 • Je maximale hypotheek op basis van je inkomen is 250.000 euro
 • De waarde van jouw nieuwe woning is 220.000 euro
 • Jij hebt de woning gekocht voor 245.000 euro
 • Jij kunt maximaal voor 220.000 euro een hypotheek afsluiten
 • Het verschil tussen koopsom en woningwaarde van 25.000 euro mag je niet lenen en dekt de HypotheekBelofte niet

Vraag advies aan een adviseur

Dat kan, maar alleen als je voldoende eigen geld hebt. De Hanno HypotheekBelofte is een garantie op een hypotheek op basis van je inkomen. Bij overbieden mag je het verschil tussen woningwaarde en koopsom niet lenen. Dat dekt de HypotheekBelofte niet. Wil je veilig overbieden, lees dan onze tips over overbieden of neem contact op met onze hypotheekadviseurs.

Check de tips voor overbieden

Onze adviseurs staan voor je klaar. Neem contact op met onze hypotheekadviseurs in Utrecht

Neem contact op

Meer kans maken op een huis? Bied veilig zonder financieringsvoorbehoud.

Vraag de HypotheekBelofte aan.