Meer kans op 'n huis met de Hanno HypotheekBelofte

Meer kans op 'n huis met de Hanno HypotheekBelofte

Vraag 'm gratis aan

Het woningtekort is nog nooit zo groot geweest en de concurrentie is moordend. Dat maakt het lastig om een huis te kopen. Er zijn woningen te koop, maar niet genoeg voor iedereen. Hoe zorg je ervoor dat jouw droomhuis niet wordt verkocht aan iemand anders?

Leg een aantrekkelijk bod op een huis neer. Dat hoeft niet per se het hoogste bod te zijn. De voorwaarden zijn óók belangrijk. 

Met de Hanno HypotheekBelofte verklaren onze hypotheekadviseurs tot welk bedrag je een hypotheek kunt afsluiten. Soms is het zelfs mogelijk om te bieden zonder voorbehoud van financiering. Daarmee heeft de verkoper direct zekerheid dat je de woning kunt betalen. Dat geeft jou een streepje voor op je concurrenten.

De voordelen op een rij

 • Precies weten hoeveel je kunt lenen 
 • Bieden zonder financieringsvoorbehoud soms mogelijk
 • Voorsprong op andere kopers
 • Hypotheek na de koop snel rond

 

Hanno Hypotheekbelofte voorbeeld

Waarom bieden met de Hanno HypotheekBelofte?

Hypotheekadvies_overspannen huizenmarkt_icoon.

  Meer kans op een geaccepteerd bod

Hypotheekadvies_financieringsvoorbehoud_icoon

  Zonder financieringsvoorbehoud

Hypotheekadvies snel icoon

  Hypotheek na de koop snel rond


Tig keer overboden

Judith en Bob over de HypotheekBelofte

Judith en Bob over de HypotheekBelofte

We wilden verhuizen van Amsterdam naar Haarlem. Tja, get in line. Veel huizen zijn aan onze neus voorbijgegaan. Totdat we de Hanno HypotheekBelofte op zak hadden. Omdat we zonder voorbehoud van financiering konden bieden, was het daarna meteen raak. We zijn zo blij!

9,5

Huis kopen met de HypotheekBelofte

 • infographic-location

  1. Budget bepalen: wat kan je kopen?

  Een gratis oriëntatiegesprek geeft je snel duidelijkheid.

  Bel direct 030 - 208 2010

 • infographic-bid

  2. Bieden met de HypotheekBelofte

  Daarmee maak je meer kans op het winnende bod.

 • infographic-document

  3. Huis gekocht? Je eigen financiële plan

  Eerst kijken we naar je financiële situatie, dán naar je hypotheek.

 • infographic-home

  4. Keuze hypotheekverstrekker

  Op basis van je hypotheekplan kiezen we de beste aanbieder.

 • infographic-pen

  5. Hypotheek rond, naar de notaris

  Wij regelen jouw hypotheek van A tot Z, jij tekent bij de notaris. 

  Uitgebreid stappenplan >>

Veelgestelde vragen over de Hanno HypotheekBelofte

Met de Hanno HypotheekBelofte weet je precies hoeveel hypotheek je kunt krijgen en is het soms mogelijk om te bieden zonder financieringsvoorbehoud. Dat is een gunstige voorwaarde voor de verkoper. Die heeft namelijk direct zekerheid over de verkoop van zijn huis en hoeft niet weken in onzekerheid te zitten of jij een hypotheek kunt afsluiten. Daarom kiest hij eerder voor jouw bod als je met de Hanno HypotheekBelofte biedt.

Vraag gratis aan

Met de Hanno HypotheekBelofte is het soms mogelijk om te bieden zonder financieringsvoorbehoud, maar wat betekent dat precies? Het financieringsvoorbehoud bij een hypotheek is de bekendste ontbindende voorwaarde. Het houdt in dat jij het huis niet hoeft de kopen als je de hypotheek niet rond krijgt.

De meeste mensen kopen een huis onder voorbehoud financiering. In hun bod nemen ze een termijn op waarbinnen de hypotheek financiering rond moet zijn. Standaard is dat 6 weken. Lukt het niet om een hypotheek af te sluiten in die periode? Dan wordt de koop ontbonden vanwege het financieringsvoorbehoud. 

Tijdens een voorbehoud van financiering weet de verkoper niet zeker of zijn huis is verkocht. Daarom geven verkopers de voorkeur aan biedingen zonder financieringsvoorbehoud. Ook als dat niet het hoogste bod is. Dan verkoopt hij zijn woning misschien voor een paar duizend euro minder, maar heeft hij wel direct zekerheid. 

Door te bieden zonder voorbehoud financiering sta jij sterk ten opzichte van je concurrenten. Maar let op: doe dat alleen als je zeker weet dat je de hypotheek kunt afsluiten. Lukt dat je niet, dan betaal je de verkoper namelijk een boete van 10% van de koopsom. Dat risico wil je niet lopen! 

Met de Hanno HypotheekBelofte bied je veilig zonder voorbehoud van financiering. Je weet dan zeker dat jij de hypotheek kunt afsluiten en loopt geen enkel risico. En als het toch veiliger is voor jou om met financieringsvoorbehoud te bieden, dan weet de verkoper dat jouw hypotheekadviseur geen problemen verwacht bij je hypotheek aanvraag. 

Meer over financieringsvoorbehoud

De Hanno HypotheekBelofte, te mooi om waar te zijn? Nee hoor, er zit geen addertje onder het gras. Onze HypotheekBelofte is écht gratis en je zit écht nergens aan vast. Hoe dat kan? Omdat onze klanten zo blij zijn met de Hanno HypotheekBelofte dat ze hun hypotheek via ons afsluiten.

Vraag de HypotheekBelofte aan

De Hanno HypotheekBelofte weet je precies hoeveel je maximaal kunt lenen, op basis van je inkomen, financiële verplichtingen en eigen middelen. Daarom kunnen we jou alleen de Hanno HypotheekBelofte geven als je voldoet aan bepaalde voorwaarden. Onze hypotheekadviseurs controleren jouw gegevens om te zien of je in aanmerking komt.

Check de voorwaarden

Hanno is een onafhankelijke hypotheekadviseur die alle aanbieders vergelijkt, óók je eigen bank. Banken hebben vaak een hoog rentepercentage. Bovendien zijn er meer dan 43 geldverstrekkers. De kans is dan ook groot dat een andere partij een lagere hypotheekrente biedt. Met de Hanno HypotheekBelofte kun je bij elke hypotheekverstrekker je hypotheek afsluiten. Daardoor is de kans groot dat je bij ons goedkoper uit bent dan bij de bank. En nog met betere hypotheekvoorwaarden ook. 

Bekijk de actuele hypotheekrentes

De Hanno HypotheekBelofte is drie maanden geldig. Is jouw HypotheekBelofte eerder uitgegeven of verandert er iets aan jouw (financiële) situatie? Dat kan invloed hebben op je maximale hypotheek en de mogelijkheid om te bieden zonder financieringsvoorbehoud.

Verandert er iets, neem dan contact op met jouw hypotheekadviseur voor een nieuwe Hanno HypotheekBelofte. Die heb je zó aangevraagd, want jouw gegevens hebben we al.

Vraag nieuwe HypotheekBelofte aan

Nee, met de Hanno HypotheekBelofte kun je niet altijd bieden tot de hoogte van je maximale hypotheek op basis van je inkomen. Hoeveel jij mag lenen is namelijk niet alleen afhankelijk van je inkomen, maar ook van de woningwaarde. En je mag maar voor 100 procent van de waarde woning een hypotheek afsluiten. Als jij overbiedt moet je dat extra bedrag dus op een andere manier financieren. Ook als je het volgens de hypotheeknormen kunt lenen op je inkomen. Houd daar rekening mee bij je bod op een huis, want de Hanno HypotheekBelofte dekt dat verschil niet.

Rekenvoorbeeld

 • Je maximale hypotheek op basis van je inkomen is 350.000 euro
 • De waarde van jouw nieuwe woning is 320.000 euro
 • Jij hebt de woning gekocht voor 345.000 euro
 • Jij kunt maximaal voor 320.000 euro een hypotheek afsluiten
 • Het verschil tussen koopsom en woningwaarde van 25.000 euro mag je niet lenen en dekt de HypotheekBelofte niet

Vraag advies aan een adviseur

Dat kan, maar alleen als je voldoende eigen geld hebt. De Hanno HypotheekBelofte is een controle op een hypotheek op basis van je inkomen. Bij overbieden kun je het verschil tussen woningwaarde en koopsom niet lenen. Dat dekt de HypotheekBelofte niet. Wil je veilig overbieden, lees dan onze tips over overbieden en neem contact op

/service/klantenservice/

met onze hypotheekadviseurs.

Check de tips voor overbieden

Onze adviseurs staan voor je klaar. Neem contact op met onze hypotheekadviseurs in Utrecht

Neem contact op

Meer kans maken op een huis?

Vraag de HypotheekBelofte aan