Koop een huis met de Hanno HypotheekBelofte

Vraag 'm gratis aan

De woningmarkt is aan het afkoelen: er staan meer woningen te koop en er zijn minder potentiële kopers. De balans is verschoven van een verkopersmarkt naar een kopersmarkt. 

Hierdoor krijgen verkopers minder biedingen en is overbieden niet langer de regel. Verkopers zijn daardoor eerder geneigd om een bod onder de vraagprijs te accepteren, vooral als jij als koper een bod neerlegt met goede voorwaarden.

Dat kan met de Hanno HypotheekBelofte! Daarmee verklaren onze hypotheekadviseurs tot welk bedrag jij een hypotheek kunt afsluiten. Vaak is het mogelijk om te bieden met een kort financieringsvoorbehoud of helemaal zonder voorbehoud van financiering. Daarmee hebben verkopers direct zekerheid dat je de woning kunt betalen en zijn ze eerder geneigd om een lagere koopsom te accepteren.

De voordelen op een rij

 • Precies weten hoeveel je kunt lenen 
 • Bieden zonder financieringsvoorbehoud soms mogelijk
 • Kans op lagere koopsom
 • Hypotheek na de koop snel rond

 

Hanno Hypotheekbelofte voorbeeld

Waarom bieden met de Hanno HypotheekBelofte?

Hypotheekadvies_kosten_icoon

  Kans op een lagere koopsom

Hypotheekadvies_financieringsvoorbehoud_icoon

  Kort of geen financieringsvoorbehoud

Hypotheekadvies snel icoon

  Hypotheek na de koop snel rond


Tig keer overboden

Judith en Bob over de HypotheekBelofte

Judith en Bob over de HypotheekBelofte

We wilden verhuizen van Amsterdam naar Haarlem. Tja, get in line. Veel huizen zijn aan onze neus voorbijgegaan. Totdat we de Hanno HypotheekBelofte op zak hadden. Omdat we zonder voorbehoud van financiering konden bieden, was het daarna meteen raak. We zijn zo blij!

9,5

Huis kopen met de HypotheekBelofte

 • infographic-location

  1. Budget bepalen: wat kan je kopen?

  Een gratis oriëntatiegesprek geeft je snel duidelijkheid.

  Bel direct 030 - 208 2010

 • infographic-bid

  2. Bieden met de HypotheekBelofte

  Daarmee maak je kans op een lagere koopsom.

 • infographic-document

  3. Huis gekocht? Je eigen financiële plan

  Eerst kijken we naar je financiële situatie, dán naar je hypotheek.

 • infographic-home

  4. Keuze hypotheekverstrekker

  Op basis van je hypotheekplan kiezen we de beste aanbieder.

 • infographic-pen

  5. Hypotheek rond, naar de notaris

  Wij regelen jouw hypotheek van A tot Z, jij tekent bij de notaris. 

  Uitgebreid stappenplan >>

Veelgestelde vragen over de Hanno HypotheekBelofte

De Hanno HypotheekBelofte is een door onze hypotheekadviseurs gecontroleerde berekening van je maximaal hypotheek op basis van je inkomen en eigen geld. Je weet daarmee precies wat je budget is voor een huis. Hierdoor kun je vaak bieden zonder voorbehoud van financiering of met een kort financieringsvoorbehoud. Omdat hypotheekverstrekkers druk zijn adviseren we vaak om een financieringstermijn op te nemen van twee weken na ontvangst van het taxatierapport. 

Hoewel je het voorbehoud van financiering dus niet altijd helemaal achterwege kunt laten, geeft de Hanno HypotheekBelofte verkopers toch de zekerheid die ze zoeken. Tenslotte zijn jouw gegevens al gecontroleerd door een hypotheekadviseur en is de hypotheek die je nodig hebt om de woning te kopen haalbaar. Bovendien verloopt de hypotheekaanvraag een stuk sneller, omdat we bijna al jouw gegevens en documenten al hebben.

Vraag gratis aan

Met de Hanno HypotheekBelofte is het soms mogelijk om te bieden zonder financieringsvoorbehoud, maar wat betekent dat precies? Het financieringsvoorbehoud bij een hypotheek is de bekendste ontbindende voorwaarde. Het houdt in dat jij het huis niet hoeft de kopen als je de hypotheek niet rond krijgt.

De meeste mensen kopen een huis onder voorbehoud financiering. In hun bod nemen ze een termijn op waarbinnen de hypotheek financiering rond moet zijn. Standaard is dat 6 weken. Lukt het niet om een hypotheek af te sluiten in die periode? Dan wordt de koop ontbonden vanwege het financieringsvoorbehoud. 

Tijdens een voorbehoud van financiering weet de verkoper niet zeker of zijn huis is verkocht. Daarom geven verkopers de voorkeur aan kopers die hun financiële situatie op orde hebben. Dat kan een bieding zonder financieringsvoorbehoud zijn of een bieding met een voorbehoud van financiering, maar waarbij je kunt aantonen dat jouw hypotheekaanvraag volgens je hypotheekadviseur geen probleem zal zijn. Beide zijn mogelijk met de Hanno HypotheekBelofte. Daarmee heeft de verkoper direct zekerheid over de verkoop van zijn woning en sta je sterk ten opzichte van je concurrenten. 

Let op: bieden zonder financieringsvoorbehoud doe je alleen als je zeker weet dat je de hypotheek kunt afsluiten. Lukt dat je niet, dan betaal je de verkoper namelijk een boete van 10% van de koopsom. Dat risico wil je niet lopen! Met de Hanno HypotheekBelofte bied je veilig zonder voorbehoud van financiering. Je weet dan zeker dat jij de hypotheek kunt afsluiten en loopt geen enkel risico. En als het toch veiliger is voor jou om met financieringsvoorbehoud te bieden, dan weet de verkoper dat jouw hypotheekadviseur geen problemen verwacht bij je hypotheek aanvraag. 

Meer over financieringsvoorbehoud

De Hanno HypotheekBelofte, te mooi om waar te zijn? Nee hoor, er zit geen addertje onder het gras. Onze HypotheekBelofte is écht gratis en je zit écht nergens aan vast. Hoe dat kan? Omdat onze klanten zo blij zijn met de Hanno HypotheekBelofte dat ze hun hypotheek via ons afsluiten.

Vraag de HypotheekBelofte aan

De Hanno HypotheekBelofte weet je precies hoeveel je maximaal kunt lenen, op basis van je inkomen, financiële verplichtingen en eigen middelen. Daarom kunnen we jou alleen de Hanno HypotheekBelofte geven als je voldoet aan bepaalde voorwaarden. Onze hypotheekadviseurs controleren jouw gegevens om te zien of je in aanmerking komt. Een HypotheekBelofte vraag je aan in een gratis oriëntatiegesprek.

Vraag gratis aan

Hanno is een onafhankelijke hypotheekadviseur die meer dan 43+ aanbieders vergelijkt, óók je eigen bank. Banken hebben vaak een hoog rentepercentage en de kans is dan ook groot dat een andere partij een lagere hypotheekrente biedt. Met de Hanno HypotheekBelofte kun je bij elke hypotheekverstrekker je hypotheek afsluiten. Daardoor is de kans groot dat je bij ons goedkoper uit bent dan bij de bank. En nog met betere hypotheekvoorwaarden ook.

Bekijk de actuele hypotheekrentes

De Hanno HypotheekBelofte is in principe twee maanden geldig. Is jouw HypotheekBelofte eerder uitgegeven of verandert er iets aan jouw (financiële) situatie? Dat kan invloed hebben op je maximale hypotheek. Neem in dat geval contact op met jouw hypotheekadviseur voor een nieuwe Hanno HypotheekBelofte. Die heb je zó aangevraagd, want jouw gegevens hebben we al.

Vraag nieuwe HypotheekBelofte aan

Nee, met de Hanno HypotheekBelofte kun je niet altijd bieden tot de hoogte van je maximale hypotheek op basis van je inkomen. Hoeveel jij mag lenen is namelijk niet alleen afhankelijk van je inkomen, maar ook van de woningwaarde. En je mag maximaal voor 100 procent van de waarde woning een hypotheek afsluiten. Als de koopsom hoger is dan de woningwaarde, bijvoorbeeld door overbieden, zul je dat verschil dus op een andere manier financieren. Ongeacht of je het volgens de hypotheeknormen kunt lenen op je inkomen. Houd daar rekening mee bij je bod op een huis, want de Hanno HypotheekBelofte dekt dat verschil niet.

Tip: je kunt een bod neerleggen zonder voorbehoud van financiering en daarbij een minimale taxatiewaarde opgeven. Zo weet de verkoper dat zijn huis is verkocht en jouw hypotheek geen probleem is, zolang de taxatiewaarde boven een bepaald bedrag ligt. Wordt het huis voor minder getaxeerd, dan gaat de koop niet door en hoef je de verkoper geen boete te betalen.

Rekenvoorbeeld

 • Je maximale hypotheek op basis van je inkomen is 350.000 euro
 • De waarde van jouw nieuwe woning is 320.000 euro
 • Jij hebt de woning gekocht voor 345.000 euro
 • Jij kunt maximaal voor 320.000 euro een hypotheek afsluiten
 • Het verschil tussen koopsom en woningwaarde van 25.000 euro mag je niet lenen en dekt de HypotheekBelofte niet

Vraag advies aan een adviseur

Dat kan, zolang je voldoende eigen geld hebt. De Hanno HypotheekBelofte is een controle op een hypotheek op basis van je inkomen. Bij overbieden kun je het verschil tussen woningwaarde en koopsom niet lenen. Dat dekt de HypotheekBelofte niet. Wil je veilig overbieden, lees dan onze tips over overbieden en neem contact op met onze hypotheekadviseurs.

Tip: je kunt een bod neerleggen (met of zonder financieringsvoorbehoud) en daarbij een minimale taxatiewaarde opgeven. Zo weet de verkoper dat zijn huis is verkocht en jouw hypotheek geen probleem is, zolang de taxatiewaarde boven een bepaald bedrag ligt. Wordt het huis voor minder getaxeerd, dan gaat de koop niet door en hoef je de verkoper geen boete te betalen.

Check de tips voor overbieden

Met de Hanno HypotheekBelofte verklaren onze hypotheekadviseurs tot welk bedrag je een hypotheek kunt afsluiten, op basis van je inkomen, financiële verplichtingen en eigen middelen. We kunnen je alleen een HypotheekBelofte verstrekken als je voldoet aan de voorwaarden.

Naar de voorwaarden

Onze hadviseurs staan voor je klaar. Neem contact op met onze hypotheekadviseurs in Utrecht

Neem contact op

Kans maken op een lagere koopsom?

Vraag de HypotheekBelofte aan