Hanno HypotheekBelofte

Hanno HypotheekBelofte

Bieden op een huis? Maak meer kans op het winnende bod door te bieden met de Hanno HypotheekBelofte.

"Helaas, het huis is verkocht aan een ander..."

Als je een bod doet op een huis is dat niet wat je wil horen. Heb je jouw droomhuis eenmaal gevonden, dan wil je dat jij het winnende bod hebt. Niet een ander. 

Oververhitte huizenmarkt

De huizenmarkt is overspannen. Meerdere kopers en tienduizenden euro's bieden boven de vraagprijs zijn aan de orde van de dag. Dat heb je gemerkt. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw bod wordt geaccepteerd?

Bieden met de HypotheekBelofte = Meer kans op een geaccepteerd bod

Om een huis te kopen heb je een hypotheek nodig. De meeste mensen regelen die pas nadat hun bod is geaccepteerd. Daarom hebben ze een voorbehoud van financiering nodig. Maar dat betekent tot wel 8 weken onzekerheid voor de verkoper.

Daarom geven veel verkopers de voorkeur aan een bod zonder financieringsvoorbehoud, zelfs als dat een iets lager bod is. Want dan hebben ze direct zekerheid.

Een bod doen zonder financieringsvoorbehoud kan alleen als jij zeker weet dat je de hypotheek rond krijgt. Met de Hanno HypotheekBelofte weet jij precies hoeveel je kunt lenen en kan jij meestal bieden zonder voorbehoud van financiering. Dat maakt de kans groot dat jouw bod wordt geaccepteerd.

Gratis en vrijblijvend

De Hanno HypotheekBelofte is gratis en vrijblijvend. Je zit nergens aan vast en betaalt pas als je een hypotheek afsluit via Hanno.

Bieden met de zekerheid van de HypotheekBelofte

Orienteren bieden huis kopen
 • Precies weten hoeveel je kunt bieden en wat dat per maand kost
 • Meestal bieden zonder financieringsvoorbehoud
 • Voorsprong op andere kopers
 • Flinke kans op een lagere koopsom
 • Hypotheek grotendeels vooraf geregeld en na de koop snel rond

Valerie en John over de Hanno HypotheekBelofte

Tig keer overboden

Tig keer overboden

We wilden verhuizen van Amsterdam naar Haarlem. Tja, get in line. Veel mooie huizen zijn aan onze neus voorbijgegaan. Totdat we de Hanno HypotheekBelofte op zak hadden. Omdat we zonder voorbehoud van financiering konden bieden, was het daarna meteen raak. We zijn zo blij!

9,5

Hoe werkt de Hanno HypotheekBelofte?

 • infographic-document

  1. Gegevens invoeren

  Bereken je hypotheek en vul je gegevens aan in jouw Hanno omgeving. Daar vraag je ook direct de HypotheekBelofte aan.

 • infographic-location

  2. Gratis gesprek hypotheekadviseur

  Onze hypotheekadviseurs controleren jouw gegevens en geven jou de Hanno HypotheekBelofte.

 • infographic-bid

  3. Bieden met de HypotheekBelofte

  Droomhuis gevonden? Bied met de HypotheekBelofte en maak veel meer kans dat jouw bod wordt geaccepteerd. 

 • infographic-home

  4. Bod geaccepteerd, huis gekocht!

  Bod geaccepteerd? Gefeliciteerd met je nieuwe huis! Nu is het tijd om je hypotheek af te sluiten. Dat doen wij voor je.

 • infographic-smiley

  5. Hypotheek afsluiten

  Met de HypotheekBelofte is je hypotheek al grotendeels geregeld. Na de koop is jouw hypotheek daarom snel rond.

Meer kans maken op je droomhuis?

Vraag de HypotheekBelofte aan

Ik heet en ik wil een .

Vragen? Bel

030 - 208 2010

Beste Leon & Judith,

Hierbij het resultaat van jullie hypotheekberekening:

Jullie hypotheek

€ 320.357

Netto per maand

€ 1.052

Ingebracht eigen geld

€ 7.500

Jullie kunnen een huis kopen van

€ 337.500

Max hypotheek op inkomen:
€ 320.357
Inkomen Leon
€ 36.760
Inkomen Judith
€ 30.450
Creditcard
€ 750
Studieschuld Judith
€ 8.000
Netto per maand:
€ 1.052
Rente 2,05%
€ 561
Aflossing
€ 639
Bruto maandlast
€ 1.200
Belastingteruggave
€ 149
Netto per maand
€ 1.052
Koopsom bestaande bouw
€ 337.500
Overdrachtsbelasting
€ 6.750
Verbouwen
€ 3.000
Aankoopmakelaar
€ 1.200
Bouwkundige keuring
€ 450
Taxatiekosten
€ 350
Advieskosten
€ 1.395
Bankgarantie
€ 350
Notaris
€ 1.100
Aflossing roodstand, leningen en kredieten
€ 750
Totaal te financieren
€ 352.845
Maximaal hypotheek inkomen
€ 320.357
Schenking
€ 25.000
Ingebracht eigen geld
€ 7.500
Saldo (overschot)
€ 12

Veelgestelde vragen over de Hanno HypotheekBelofte

Met de HypotheekBelofte weet je precies hoeveel hypotheek je kunt krijgen en kan je vaak bieden zonder financieringsvoorbehoud. Dat is een gunstige voorwaarde voor de verkoper. Die heeft namelijk direct zekerheid dat zijn huis is verkocht en hoeft niet 6 weken te wachten tot het voorbehoud van financiering afloopt. Daarom kiest hij eerder voor jouw bod. En daarom kiest hij eerder voor jouw bod als je met de HypotheekBelofte biedt.

Het financieringsvoorbehoud hypotheek is de bekendste ontbindende voorwaarde. Het houdt in dat jij het huis niet hoeft de kopen als je de hypotheek niet rond krijgt.

De meeste mensen kopen een huis onder voorbehoud financiering. In hun bod nemen ze een termijn op waarbinnen de hypotheek financiering rond moet zijn. Standaard is dat 6 weken. Lukt het niet om een hypotheek af te sluiten in die periode? Dan wordt de koop ontbonden. 

Tijdens een voorbehoud van financiering weet de verkoper dus niet zeker of zijn huis is verkocht. En zit weken in onzekerheid. Daarom accepteren verkopers eerder een bod zonder financieringsvoorbehoud. Ook als dat niet het hoogste bod is. Dan verkoopt hij zijn woning misschien voor een paar duizend euro minder, maar heeft hij wel direct zekerheid. 

Door te bieden zonder voorbehoud financiering sta jij met 10 - 0 voor ten opzichte van je concurrenten. Maar let op: dat kan je alleen doen als je zeker weet dat je de hypotheek rond krijgt. Lukt dat je niet, dan betaal je de verkoper een boete van 10% van de koopsom. Dat risico wil je niet lopen natuurijk. Bied daarom veilig met de Hanno HypotheekBelofte. Je weet dan vooraf zeker dat jij jouw hypotheek kunt afsluiten en loopt geen enkel risico.

Meer over financieringsvoorbehoud

Nee hoor, er zit geen addertje onder het gras. Onze HypotheekBelofte is écht gratis en je zit écht nergens aan vast. Hoe dat kan? Omdat onze klanten zo blij zijn met de HypotheekBelofte dat ze hun hypotheek via ons afsluiten. En dat willen we natuurlijk graag. 

De Hanno HypotheekBelofte is een garantie dat we voor jou een hypotheek kunnen afsluiten tot een bepaald bedrag, op basis van je inkomen, financiële verplichtingen en eigen middelen. Daar hangt veel van af. Daarom kunnen we jou alleen de Hanno HypotheekBelofte geven als je voldoet aan bepaalde voorwaarden. Onze hypotheekadviseurs controleren of jij in aanmerking komt voor de HypotheekBelofte.

Check de voorwaarden

Hanno is een onafhankelijke hypotheekadviseur die echt alle aanbieders vergelijkt. Oók je eigen bank. Banken hebben vaak een hoog rentepercentage. Daardoor ben je bij ons waarschijnlijk stukken goedkoper uit dan bij de bank. En nog met betere hypotheekvoorwaarden ook. 

Meer over onafhankelijk hypotheekadvies

De Hanno HypotheekBelofte is 3 maanden geldig. Is jouw HypotheekBelofte eerder uitgegeven of verandert er iets aan jouw (financiële) situatie? Dan moet je even contact opnemen met jouw Hanno hypotheekadviseur voor een nieuwe HypotheekBelofte. Die heb je zó aangevraagd, want jouw gegevens hebben we al.

Neem contact op

Nee, dat kan helaas niet. Hoeveel jij mag lenen is niet alleen afhankelijk van je inkomen, maar ook van de woningwaarde. Want je mag maar voor 100 procent van de waarde woning een hypotheek afsluiten. Als jij overbiedt zul je dat extra bedrag dus anders moeten financieren, ook als jij dat nog makkelijk kunt lenen op jouw inkomen. En daar moet je rekening mee houden bij je bod, want de HypotheekBelofte dekt dat verschil niet.

Dat leggen we uit met een rekenvoorbeeld:

 • Je maximale hypotheek op basis van je inkomen is 250.000 euro
 • De waarde van jouw nieuwe woning is 220.000 euro
 • Jij hebt de woning gekocht voor 245.000 euro
 • Jij kunt maximaal voor 220.000 euro een hypotheek afsluiten
 • Het verschil tussen koopsom en woningwaarde van 25.000 euro mag je niet lenen

Ja, maar alleen als je voldoende eigen geld hebt. De HypotheekBelofte is een garantie op een hypotheek op basis van je inkomen. Bij overbieden mag jij het verschil tussen woningwaarde en koopsom niet lenen. Dat dekt de HypotheekBelofte niet. Wil je veilig overbieden, lees dan onze tips over overbieden.

Check de tips

Wil jij meer kans maken op je droomhuis? Bied met de Hanno HypotheekBelofte.

Vraag 'm gratis aan