Hanno HypotheekBelofte

Hanno HypotheekBelofte

Bieden op een huis? Maak meer kans op het winnende bod door te bieden met de Hanno HypotheekBelofte.

Waarom bieden met de Hanno HypotheekBelofte?

Hypotheekadvies_overspannen huizenmarkt_icoon.

Grote kans op een geaccepteerd bod

Een streepje voor ten opzichte van je concurrenten

Hypotheekadvies_financieringsvoorbehoud_icoon

Zonder financieringsvoorbehoud

Bieden met zekerheid voor jou en de verkoper

Hypotheekadvies snel icoon

Hypotheek snel geregeld

Hypotheek vóóraf regelen en na de koop snel rond

"Helaas, het huis is verkocht aan een ander..."

Huis kopen op de krappe huizenmarkt?

De huizenmarkt koelt af, maar is nog steeds krap. Er zijn huizen te koop, maar niet genoeg voor iedereen. Als je een bod doet op een huis wil je niet worden overboden. Hoe zorg je ervoor dat één van die huizen van jou wordt, en niet van iemand anders?

Maak je bod aantrekkelijk

Leg een aantrekkelijk bod neer. Dat hoeft niet per se het hoogste bod te zijn, maar wél het bod met de beste voorwaarden. Veel verkopers geven namelijk de voorkeur aan een bod zonder financieringsvoorbehoud, zelfs als dat een iets lager bod is. Ze weten dan direct of de verkoop doorgaat en hoeven niet eerst een financieringsvoorbehoud tot wel 8 weken af te wachten. 

Bied met de Hanno HypotheekBelofte

Met de Hanno HypotheekBelofte weet jij precies hoeveel je kunt lenen en kopen. Daardoor kan je meestal bieden zonder voorbehoud van financiering. Jij hebt immers jouw hypotheek vooraf al grotendeels geregeld én biedt de verkoper zekerheid en snelheid. Dat maakt de kans veel groter dat jouw bod wordt geaccepteerd.

Altijd gratis en vrijblijvend

De Hanno HypotheekBelofte is gratis en vrijblijvend. Je zit nergens aan vast en betaalt pas als je een hypotheek afsluit via Hanno.

Bieden met de HypotheekBelofte

Orienteren bieden huis kopen
 • Precies weten hoeveel je kunt bieden en wat dat per maand kost
 • Vaak bieden zonder financieringsvoorbehoud
 • Voorsprong op andere kopers
 • Flinke kans op een lagere koopsom
 • Hypotheek grotendeels vooraf geregeld en na de koop snel rond

Valerie en John over de Hanno HypotheekBelofte

Tig keer overboden

Tig keer overboden

We wilden verhuizen van Amsterdam naar Haarlem. Tja, get in line. Veel mooie huizen zijn aan onze neus voorbijgegaan. Totdat we de Hanno HypotheekBelofte op zak hadden. Omdat we zonder voorbehoud van financiering konden bieden, was het daarna meteen raak. We zijn zo blij!

9,5

Een huis kopen met de HypotheekBelofte

 • infographic-location

  1. Budget bepalen: wat kan je kopen?

  Een gratis oriëntatiegesprek geeft je snel duidelijkheid.

  Bel direct 030 - 208 2010

 • infographic-bid

  2. Bieden met de HypotheekBelofte

  Daarmee maak je meer kans op het winnende bod.

 • infographic-document

  3. Huis gekocht? Je eigen financiële plan

  Eerst kijken we naar je financiële situatie, dán naar je hypotheek.

 • infographic-home

  4. Keuze hypotheekverstrekker

  Op basis van je hypotheekplan kiezen we de beste aanbieder.

 • infographic-pen

  5. Hypotheek rond, naar de notaris

  Wij regelen jouw hypotheek van A tot Z, jij tekent bij de notaris. 

  Uitgebreid stappenplan >>

HypotheekBelofte aanvragen?

Bereken alvast je hypotheek

Ik heet en ik wil een .

Vragen? Bel

030 - 208 2010

Beste Leon & Judith,

Hierbij het resultaat van jullie hypotheekberekening:

Jullie hypotheek

€ 320.357

Netto per maand

€ 1.052

Ingebracht eigen geld

€ 7.500

Jullie kunnen een huis kopen van

€ 337.500

Max hypotheek op inkomen:
€ 320.357
Inkomen Leon
€ 36.760
Inkomen Judith
€ 30.450
Creditcard
€ 750
Studieschuld Judith
€ 8.000
Netto per maand:
€ 1.052
Rente 2,05%
€ 561
Aflossing
€ 639
Bruto maandlast
€ 1.200
Belastingteruggave
€ 149
Netto per maand
€ 1.052
Koopsom bestaande bouw
€ 337.500
Overdrachtsbelasting
€ 6.750
Verbouwen
€ 3.000
Aankoopmakelaar
€ 1.200
Bouwkundige keuring
€ 450
Taxatiekosten
€ 350
Advieskosten
€ 1.395
Bankgarantie
€ 350
Notaris
€ 1.100
Aflossing roodstand, leningen en kredieten
€ 750
Totaal te financieren
€ 352.845
Maximaal hypotheek inkomen
€ 320.357
Schenking
€ 25.000
Ingebracht eigen geld
€ 7.500
Saldo (overschot)
€ 12

Veelgestelde vragen over de Hanno HypotheekBelofte

Met de HypotheekBelofte weet je precies hoeveel hypotheek je kunt krijgen en kan je vaak bieden zonder financieringsvoorbehoud. Dat is een gunstige voorwaarde voor de verkoper. Die heeft namelijk direct zekerheid dat zijn huis is verkocht en hoeft niet 6 weken te wachten tot het voorbehoud van financiering afloopt. Daarom kiest hij eerder voor jouw bod als je met de HypotheekBelofte biedt.

Met de Hanno HypotheekBelofte kan je bieden zonder financieringsvoorbehoud, maar wat betekent dat precies? Het financieringsvoorbehoud hypotheek is de bekendste ontbindende voorwaarde. Het houdt in dat jij het huis niet hoeft de kopen als je de hypotheek niet rond krijgt.

De meeste mensen kopen een huis onder voorbehoud financiering. In hun bod nemen ze een termijn op waarbinnen de hypotheek financiering rond moet zijn. Standaard is dat 6 weken. Lukt het niet om een hypotheek af te sluiten in die periode? Dan wordt de koop ontbonden. 

Tijdens een voorbehoud van financiering weet de verkoper dus niet zeker of zijn huis is verkocht. En zit al die weken in onzekerheid. Daarom accepteren verkopers eerder een bod zonder financieringsvoorbehoud. Ook als dat niet het hoogste bod is. Dan verkoopt hij zijn woning misschien voor een paar duizend euro minder, maar heeft hij wel direct zekerheid. 

Door te bieden zonder voorbehoud financiering sta jij met 10 - 0 voor ten opzichte van je concurrenten. Maar let op: dat kan je alleen doen als je zeker weet dat je de hypotheek rond krijgt. Lukt dat je niet, dan betaal je de verkoper een boete van 10% van de koopsom. Dat risico wil je niet lopen natuurijk. Bied daarom veilig met de Hanno HypotheekBelofte. Je weet dan vooraf zeker dat jij jouw hypotheek kunt afsluiten en loopt geen enkel risico.

Meer over financieringsvoorbehoud

De Hanno HypotheekBelofte, te mooi om waar te zijn? Nee hoor, er zit geen addertje onder het gras. Onze HypotheekBelofte is écht gratis en je zit écht nergens aan vast. Hoe dat kan? Omdat onze klanten zo blij zijn met de HypotheekBelofte dat ze hun hypotheek via ons afsluiten. En dat willen we natuurlijk graag. 

De Hanno HypotheekBelofte is een garantie dat we voor jou een hypotheek kunnen afsluiten tot een bepaald bedrag, op basis van je inkomen, financiële verplichtingen en eigen middelen. Daar hangt veel van af. Daarom kunnen we jou alleen de Hanno HypotheekBelofte geven als je voldoet aan bepaalde voorwaarden. Onze hypotheekadviseurs controleren of jij in aanmerking komt voor de HypotheekBelofte.

Check de voorwaarden

Hanno is een onafhankelijke hypotheekadviseur die echt alle aanbieders vergelijkt. Oók je eigen bank. Banken hebben vaak een hoog rentepercentage. Bovendien zijn er meer dan 40 geldverstrekkers. De kans is daardoor groot dan een andere partij een lagere hypotheekrente biedt dan jouw eigen bank. Via Hanno kan je bij elke hypotheekverstrekker je hypotheek afsluiten. Daardoor ben je bij ons waarschijnlijk stukken goedkoper uit dan bij de bank. En nog met betere hypotheekvoorwaarden ook. 

Bekijk de actuele hypotheekrentes

De Hanno HypotheekBelofte is 3 maanden geldig. Is jouw HypotheekBelofte eerder uitgegeven of verandert er iets aan jouw (financiële) situatie? Dan moet je even contact opnemen met jouw Hanno hypotheekadviseur voor een nieuwe HypotheekBelofte. Die heb je zó aangevraagd, want jouw gegevens hebben we al.

Vraag direct een nieuwe aan

Nee, met de Hanno HypotheekBelofte kan je niet altijd bieden tot de hoogte van je maximale hypotheek op basis van je inkomen. Hoeveel jij mag lenen is namelijk niet alleen afhankelijk van je inkomen, maar ook van de woningwaarde. En je mag maar voor 100 procent van de waarde woning een hypotheek afsluiten. Als jij overbiedt zul je dat extra bedrag dus anders moeten financieren, óók als jij dat nog wel kan lenen op jouw inkomen. En daar moet je rekening mee houden bij je bod, want de HypotheekBelofte dekt dat verschil niet.

Dat leggen we uit met een rekenvoorbeeld:

 • Je maximale hypotheek op basis van je inkomen is 250.000 euro
 • De waarde van jouw nieuwe woning is 220.000 euro
 • Jij hebt de woning gekocht voor 245.000 euro
 • Jij kunt maximaal voor 220.000 euro een hypotheek afsluiten
 • Het verschil tussen koopsom en woningwaarde van 25.000 euro mag je niet lenen

Dat kan, maar alleen als je voldoende eigen geld hebt. De HypotheekBelofte is een garantie op een hypotheek op basis van je inkomen. Bij overbieden mag jij het verschil tussen woningwaarde en koopsom niet lenen. Dat dekt de HypotheekBelofte niet. Wil je veilig overbieden, lees dan onze tips over overbieden.

Check de tips

Onze adviseurs staan voor je klaar. Neem contact op met onze hypotheekadviseurs Utrecht

Wil jij meer kans maken op je droomhuis? Bied met de Hanno HypotheekBelofte.

Vraag 'm gratis aan