Hypotheekrente 10 jaar vast

Naar 'alles over hypotheken'

Bij het afsluiten van je hypotheek kun je kiezen voor een vaste of variabele rente. Een veel gekozen periode is de rentevaste periode van 10 jaar. In dit artikel lees je wat de voordelen en de nadelen zijn van een rente die 10 jaar vast staat.

Hypotheekrente 10 jaar vast.jpg

Voordeel 10 jaar vast

Het grootste voordeel van een rentevast periode van 10 jaar is dat je 10 jaar lang zekerheid hebt over de hoogte van je maandlasten. Zeker als er een stijging van de rente wordt verwacht is het een verstandige keuze om de rente lang(er) vast te zetten.

Nadeel 10 jaar vast

Als je kiest voor een rentevaste periode van 10 jaar, betaal je meer rente dan bij een kortere rentevaste periode of variabele rente. Je betaalt dus voor de zekerheid van 10 jaar gelijkblijvende maandlasten.

Hoe lang hypotheekrente vastzetten?

Een rentevaste periode van tien jaar is de meest gekozen rentevaste periode. Op onze site vind je ook informatie over andere rentevaste periodes. Of een rentevaste periode van 10 jaar voordelig is voor jou, hangt af van je situatie. Bespreek dit met een hypotheekadviseur in een gratis hypotheekgesprek