Beleggingshypotheek

Naar 'alles over hypotheken'

Een beleggingshypotheek is een aflossingsvrije hypotheek. Bij deze hypotheekvorm los je geen hypotheekschuld af, maar stort je geld om te beleggen. Op deze manier bouw je de aflossing op uit beleggingen in beleggingsfondsen. Je betaalt de schuld pas aan het einde van de looptijd.

Beleggingshypotheek.jpg

Bij een goed rendement kan er voldoende vermogen worden opgebouwd om de hypotheek deels of volledig af te lossen. Je kunt zelfs vermogen overhouden en winst maken. Het nadeel van een beleggingshypotheek is echter het grote risico. Bij riskante beleggingen of het instorten van de beurs, kan het zijn dat je beleggingen niet voldoende vermogen hebben opgeleverd. Je hebt dan een restschuld.

Heb je een beleggingshypotheek afgesloten voor 2013, dan kom je in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. Beleggingshypotheken die zijn afgesloten in of na 2013, zijn niet fiscaal aftrekbaar. 

Beleggingshypotheek oversluiten?

Wil je oversluiten, dan mag je de beleggingshypotheek meenemen naar je nieuwe hypotheek. Bespreek goed met je hypotheekadviseur of en hoe je jouw hypotheek kunt oversluiten. Bij Hanno kan dat gratis in een oriëntatiegesprek. Plan snel een afspraak.