Einde rentevaste periode

Einde rentevaste periode

Rentevaste periode loopt af

Wanneer je rentevaste periode bijna afloopt krijg je een nieuw aanbod van de bank. Waarschijnlijk heb je geen zin in gedoe en wil je dit aanbod zo tekenen. Dit is echter vaak niet het meest gunstige aanbod. Overleg met je Hanno adviseur of oversluiten voor jou verstandig is. Hieronder bespreken we al een paar tips voor wanneer het einde van jouw rentevaste periode in zicht komt.

Wacht niet te lang

Begin ruim voor het einde van je rentevaste periode met het zoeken naar de mogelijkheden. Je hoeft namelijk niet te wachten op het voorstel van de bank, die vaak drie maanden voor het aflopen van de rentevaste periode binnen komt. Vaak kun je in het laatste jaar van de rentevaste periode al zonder of tegen een lage boeterente je hypotheek oversluiten.

Kijk verder dan de lage rente

Een lage rente is interessant, maar niet het enige waar je op moeten letten. De voorwaarden die de bank hanteert zijn ook belangrijk. Bijvoorbeeld in het geval van verhuizing of tussentijds aflossen. Bij een (bank)spaarhypotheek kan een lagere rente zelfs tot hogere maandlasten leiden. De rente die je betaalt is dan namelijk gekoppeld aan de rente die je ontvangt. Een lagere rente betekent dan vaak een hogere premie.

Een snelle vraag

Hypotheekadvies online

Wil je snel iets weten, stel je vraag en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Bereken je maximale hypotheek. Eenvoudig en stap voor stap.

Ik heet en ik wil een .

Kosten van oversluiten

Vaak is het voordelig om je hypotheek over te sluiten bij het einde van de rentevaste periode. Dan moet je echter ook rekening houden met extra kosten van oversluiten. Je moet namelijk opnieuw naar de notaris, hebt (advies- en) afsluitkosten en eventueel de kosten voor NHG.

Hypotheekvorm

Het is verstandig om te beoordelen of de hypotheekvorm die je voorheen had gekozen nog wel bij je past. Er zijn inmiddels nieuwe hypotheekproducten en sinds 2013 zijn alleen de annuïteiten en lineaire hypotheek fiscaal aftrekbaar. Ook kan jouw gezinssituatie zijn veranderd. Overleg goed met een adviseur van Hanno wat geschikt is voor jouw situatie.

Oversluiten voordelig?

Hypotheek oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou verstandig is met onze handige tool.

Over Hanno: jouw online adviseur

Over Hanno Hypotheken
  • Advies over al jouw geldzaken
  • 100% onafhankelijk en altijd in jouw belang
  • Alles geregeld, jij hebt er geen omkijken naar

Oversluiten voordelig?

Hypotheekadvies

Wil je weten of oversluiten voordelig is? Bespreek met een adviseur van Hanno jouw persoonlijke situatie.

Hypotheekadviseur contact opnemen

Vraag of gratis oriëntatiegesprek plannen?