Hypotheekrente 30 jaar vast

Hypotheekrente 30 jaar vast

Naar 'alles over hypotheken'

Gezien de lage rentestand wordt er in Nederland steeds vaker gekozen voor een langere rentevaste periode. De meest gekozen rentevaste periode is 10 jaar. 

Hypotheekrente 30 jaar vast.jpg

Voordeel 30 jaar vast

Je hebt voor een periode van 30 jaar zekerheid dat je rentelasten niet zullen veranderen. Dit kan mensen een veilig gevoel geven, zeker gezien de lage rentestanden.

Nadeel 30 jaar vast

De rente van een rentevaste periode van 30 jaar is hoger dan bij een rentevaste periode van bijvoorbeeld 10 of 20 jaar. Een periode van 30 jaar is gedurende de gehele looptijd van de hypotheek. Denk er goed over na of je wel voor 30 jaar in je huis wil blijven wonen. Verwacht je er maar 10 jaar te wonen? Dan is het veel voordeliger om een kortere rentevaste periode te nemen.

Is een rentevaste periode van 30 jaar verstandig?

Een rentevaste periode van 30 jaar is de langst mogelijke rentevaste periode. Je moet jouw hypotheek namelijk in 30 jaar aflossen. Of zo'n lange rentevaste periode voordelig is voor jou, hangt af van je situatie. Bespreek dit met een hypotheekadviseur in een gratis hypotheekgesprek. Of lees meer informatie over de verschillende rentevaste periodes.