Een krediethypotheek is een hypotheek waarbij je huis als onderpand dient. Je sluit deze hypotheek af om de overwaarde op je woning te gebruiken. Deze hypotheekvorm is niet fiscaal aftrekbaar.

Krediet hypotheek.jpg

Het is een flexibele hypotheekvorm die je kunt vergelijken met een lopend krediet. Je kunt geld opnemen als je het nodigt hebt. Vervolgens betaal je rente over het bedrag dat je hebt opgenomen. Je hebt geen verplichte periodieke aflossingen en kunt aflossen wanneer het jou uitkomt.

Het voordeel van een krediethypotheek is dat je meer kunt lenen dan bij een doorlopend krediet. Ook betaal je minder rente, omdat een krediethypotheek de verstrekker veel zekerheid geeft. Als je de lening niet terug kunt aflossen, kunnen ze namelijk aanspraak maken op je huis. 

Krediet hypotheek aanvragen

De krediethypotheek wordt tegenwoordig bijna niet meer aangeboden. Hanno kan je daar helaas niet mee helpen. Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn voor het aanvragen van een krediethypotheek? Neem dan contact op met je huidige hypotheekverstrekker.