Koffie drinken op Open Huizen Dag? Liever niet

Koffie drinken op Open Huizen Dag? Liever niet

5 redenen waarom je beter géén koffie kan drinken op Open Huizen Dag

Naar 'alles over hypotheken'

Ga jij huizen bezichtigen tijdens Open Huizen Dag, dan vliegen de taartpunten en koppen koffie je waarschijnlijk om de oren. Lekker, toch? Maar het is beter om vriendelijk te bedanken voor die koffie. En wel om de volgende 5 redenen.

Open Huizen Dag koffie drinken

1. Gezelligheid kent wel tijd

Je denkt misschien dat Open Huizen Dag lang duurt, maar die 4 uur zijn zo voorbij. Zeker als je meerdere huizen wilt bezichtigen. Besteed je tijd aan rondkijken en vragen stellen, niet aan een theekransje met de verkoper. 

2. Knus koffieleuten vertroebelt je beeld

Koffie en taart creëren een huiselijke sfeer. Die kan ervoor zorgen dat je minder objectief bent. Daardoor merk je misschien niet op dat de keuken eigenlijk aan vervanging toe is of dat het plafond flinke scheuren heeft. Laat je niet (af)leiden door dat kopje koffie op Open Huizen Dag, blijf kritisch. 

3. Lastig onderhandelen

Gezellig hoor, bonden met de verkoper, maar houd het liever zakelijk voor als je straks een bod wilt doen. Hoe meer persoonlijke dingen je weet, hoe moeilijker het is om tijdens de onderhandelingen het onderste uit de kan te halen. Kan jij nog genadeloos onderhandelen als jij Jan en Thea zo’n vriendelijk gepensioneerd stel vindt dat hun kinderen heeft zien opgroeien in jouw droomhuis? Precies, dat dachten we al. 

4. Don’t kiss & tell

De woning is misschien precies wat je zoekt en ook nog eens ruim binnen je budget, maar dat hoeft de verkoper niet te weten. Daarmee verzwak jij je onderhandelingspositie alleen maar. En je zegt zo te veel als je gezellig samen een kopje koffie staat te drinken.

5. Koffie is niet jouw ding

Houd je niet van koffie? Dat is ook een goede reden om geen koffie te drinken op Open Huizen Dag. Voel je vooral niet verplicht om iets te drinken met de verkoper. Je komt voor het huis, niet om je sociale kring uit te breiden.

Wie de koffie niet eert doet het leven verkeerd?

Goed, dat kopje koffie kun je op Open Huizen Dag dus beter afslaan. Maar dat wil niet zeggen dat je niet vriendelijk mag zijn tegen de verkoper. In tegendeel zelfs. Wat je vooral wél moet doen lees je in ons artikel met tips voor bezichtigen op Open Huizen Dag