Bij een spaarhypotheek spaar je tijdens de looptijd van je hypotheek een vermogen bij elkaar. Aan het einde los je hiermee de hele hypotheekschuld af. Deze hypotheekvorm heeft redelijke constante maandlasten. De hypotheekrente die je betaalt, is ongeveer gelijk aan de rente die je ontvangt over het spaarsaldo. 

Spaarhypotheek.jpg

Hoe ziet een spaarhypotheek eruit?

  • Je spaart tijdens de looptijd een vermogen bij elkaar
  • Redelijk constante maandlasten
  • Oversluiten meestal niet voordelig

Heb je voor 2013 een spaarhypotheek afgesloten, dan kun je de hypotheekrente fiscaal aftrekken. Als je later een spaarhypotheek hebt afgesloten, is de rente niet aftrekbaar. 

Spaarhypotheek oversluiten?

De rente staat bijzonder laag, dus veel huiseigenaren sluiten momenteel hun bestaande hypotheek over. Omdat bij een spaarhypotheek de hypotheekrente en de spaarrente gelijk zijn, is dit meestal niet voordeliger. Het loont dan meer om een extra bedrag op de spaarrekening van de hypotheek te storten, dan om jouw hypotheek over te sluiten.

Advies over jouw spaarhypotheek

Als je al een spaarhypotheek hebt met een flinke spaarpot, dan zoeken we naar een oplossing die zorgt dat die spaarpot blijft groeien. Dat kost ons natuurlijk even tijd, maar dat is het dubbel en dwars waard. Heb je vragen over jouw spaarhypotheek? Bel met onze hypotheekadviseurs of stuur een e-mail.