Blog

Hoe geld wél gelukkig maakt
Geld maakt gelukkig
De kans is groot dat jij je wel eens zorgen maakt over geld. Uit een onderzoek van de Volksbank, de Radboud Universiteit Nijmegen en het Nibud blijkt namelijk dat een derde van alle Nederlanders financiële zorgen heeft. En dat is heel vervelend. Want financiële onbezorgdheid is belangrijker voor jouw geluk dan je inkomen zelf. Wat doe je daar aan?

Het onderzoek richt zich op opleidingsniveau, hoogte van het inkomen, leeftijd en woonsituatie in relatie tot geluksgevoel. Zo zijn gepensioneerden minder bezorgd over hun financiën dan jongeren, en hebben mensen die in een koophuis wonen minder zorgen dan mensen die huren.  

Oorzaken financiële bezorgdheid

Volgens het onderzoek worden financiële zorgen veroorzaakt door slechte planning, een gevoel van weinig controle en zelfvertrouwen, en vermijdingsdrang. Veel mensen sparen bijvoorbeeld niet voor de toekomst (40%) en vrezen financiële problemen niet op te kunnen lossen (33%).

Word jij hier ook ongelukkig van? Dat snappen we. Je wilt geen onnodige financiële risico’s lopen, te hoge maandlasten of weinig geld voor als je met pensioen gaat. Wel wil je elke maand uitkomen en je financiële toekomst optimaal regelen. Kortom, je wilt je geen zorgen maken over geld. 

De oplossing: regel je financiën met een financieel adviseur

Regel daarom je geldzaken goed. Dat kun je zelf doen, of met een financieel adviseur. Zoals Hanno. We helpen je graag met je financiën, zonder dat het jou veel tijd of geld kost. Omdat geld alleen je niet gelukkig maakt. Maar financiële rust onbetaalbaar is.

Hulp nodig met jouw geldzaken? Neem even contact op met onze financieel adviseurs. Zij helpen je graag verder.