Hypotheekgesprek voorbereiden

Hypotheekgesprek voorbereiden

Naar 'alles over hypotheken'

Je hypotheek afsluiten is voor veel mensen knap spannend. Met alle verhalen en nieuwe dingen die op je afkomen, en de vragen die je hebt, zou je bijna vergeten dat dit vooral een bijzondere gebeurtenis is. Hoe ga je nu zo goed voorbereid mogelijk naar een hypotheekgesprek?

Hypotheekgesprek voorbereiden.jpg

Je begint met een hypotheekadviesgesprek

Ten eerste heb je een adviesgesprek, pas daarna wordt de hypotheek aangevraagd. De AFM heeft een handige online checklist om de kwaliteit van je adviesgesprek te beoordelen. Deze lijst checkt of je een correct en compleet advies hebt gekregen. Bekijk je deze checklist vooraf, dan heb je ook gelijk de punten te pakken die je moet bespreken in het gesprek!

Jouw complete financiële situatie in beeld

Bovenal moet je tijdens het hypotheekadviesgesprek je complete financiële situatie in beeld krijgen. Dus naast je inkomen en je vaste maandelijkse uitgaven, is het belangrijk om ook speciale uitgaven te noemen, zoals medicijnen of een dure hobby. En natuurlijk je wensen voor de toekomst: wil je veel reizen, wens je een groot gezin, of wil je eerder met pensioen.

Persoonlijk Dashboard

Heb je een gesprek met een hypotheekadviseur van Hanno, maak dan vast een gratis Hanno Account aan. Je krijgt dan een Persoonlijk Dashboard waarop je kunt zien welke documenten we later allemaal nodig hebben voor jouw hypotheekaanvraag. Mocht je hier nu al vragen over hebben, dan kunnen we die tijdens jouw adviesgesprek direct beantwoorden.

Plan jouw adviesgesprek bij Hanno

Onze hypotheekadviseurs helpen je graag met het afsluiten van jouw hypotheek. Wil jij een persoonlijk hypotheekplan? Neem dan contact op met onze klantenservice om een (gratis) afspraak te plannen.