Sla je slag op Open Huizen Dag 2021

Sla je slag op Open Huizen Dag 2021

Op zaterdag 2 oktober vindt de tweede NVM Open Huizen Dag van 2021 plaats. Hiervoor heeft de NVM de website openhuizendag.nl gelanceerd. In plaats van huizen bezoeken maak je een afspraak met een makelaar die al jouw vragen te beantwoorden, over het kopen, verkopen of verduurzamen van een woning. Je spreekt een makelaar op kantoor, bij je thuis of online. Gratis en vrijblijvend.

Wat zijn de voordelen van Open Huizen Dag?

Als je een huis wilt kopen in 2021 mag je Open Huizen Dag absoluut niet missen. Doordat je verschillende makelaars kunt spreken op een dag bespaar je veel tijd en je vindt misschien wel huizen waar je anders nooit interesse in zou hebben gehad. Hierdoor vinden veel mensen hun droomhuis op Open Huizen Dag. Overtuigd?

Aan de slag!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook voor Open Huizen Dag 2021. Daar helpen we je graag bij, zodat jouw Open Huizen Dag een succes wordt. Hier vind je handige tips voor bezichtigen op Open Huizen Dag en voor het bieden, zodat jij meer kans maakt op je droomhuis.

Bezichtigen tijdens Open Huizen Dag?

Bereken eerst je hypotheek

Ik heet en ik wil een .

Vragen? Bel

030 - 208 2010

Beste Leon & Judith,

Hierbij het resultaat van jullie hypotheekberekening:

Jullie hypotheek

€ 320.357

Netto per maand

€ 1.052

Ingebracht eigen geld

€ 7.500

Jullie kunnen een huis kopen van

€ 337.500

Max hypotheek op inkomen:
€ 320.357
Inkomen Leon
€ 36.760
Inkomen Judith
€ 30.450
Creditcard
€ 750
Studieschuld Judith
€ 8.000
Netto per maand:
€ 1.052
Rente 2,05%
€ 561
Aflossing
€ 639
Bruto maandlast
€ 1.200
Belastingteruggave
€ 149
Netto per maand
€ 1.052
Koopsom bestaande bouw
€ 337.500
Overdrachtsbelasting
€ 6.750
Verbouwen
€ 3.000
Aankoopmakelaar
€ 1.200
Bouwkundige keuring
€ 450
Taxatiekosten
€ 350
Advieskosten
€ 1.395
Bankgarantie
€ 350
Notaris
€ 1.100
Aflossing roodstand, leningen en kredieten
€ 750
Totaal te financieren
€ 352.845
Maximaal hypotheek inkomen
€ 320.357
Schenking
€ 25.000
Ingebracht eigen geld
€ 7.500
Saldo (overschot)
€ 12

Jouw Open Huizen Dag in 6 stappen

 • infographic-pen

  1. Budget bepalen

  Bereken je hypotheek en bespreek je situatie met een hypotheekadviseur in een gratis gesprek. Dat geeft je straks ook een voordeel bij het bieden.

 • infographic-location

  2. Woonwensen bepalen

  Zet al je woonwensen op een rij, dat helpt je bij het zoeken en selecteren van woningen die je wilt bezichtigen tijdens Open Huizen Dag.

 • infographic-document

  3. Route uitstippelen

  Bekijk op Funda de huizen die meedoen aan Open Huizen Dag en stippel je route uit. Als je goed plant kun je makkelijk 3 tot 5 huizen bezichtigen.

 • infographic-home

  4. Huizen bezichtigen

  Het is 30 maart en Open Huizen Dag: bezichtigen maar! Weet waar je op moet letten en stel de juiste vragen aan de verkoper.

 • infographic-bid

  5. Bieden met de HypotheekBelofte

  Huis gevonden? Bied zonder voorbehoud financiering met de HypotheekBelofte en maak meer kans op je droomhuis.

 • infographic-smiley

  6. Hypotheek regelen

  Bod geaccepteerd? Regel je hypotheek bij Hanno. Wij vergelijken alle banken en sluiten dus écht de hypotheek af die het best bij je past.


Bieden op een huis meerdere partijen

Bieden na Open Huizen Dag: maak meer kans met de Hanno HypotheekBelofte

Concurrentie?
Je staat te popelen om tijdens de NVM Open Huizen Dag in 2021 flink wat huizen te bekijken. Hopelijk zit jouw droomhuis er ook tussen. Maar wat nu als je niet de enige geïnteresseerde bent? Je wilt natuurlijk niet dat je overboden wordt en iemand anders er straks met jouw huis vandoor gaat. 

Meer kans met bieden
Hoe zorg je ervoor dat de verkoper voor jouw bod kiest, en niet dat van iemand anders? Door je goed voor te bereiden op Open Huizen Dag en een bod met goede voorwaarden neer te leggen. Dat kan met de Hanno HypotheekBelofte. En lees onze tips over bieden op een huis met meerdere partijen. 


Bezichtigen tijdens Open Huizen Dag?

Bereken alvast je hypotheek

Open Huizen Dag Bezichtigingsverslag

Bezichtigingsverslag Open Huizen Dag

Het is Open Huizen Dag en tijd om te bezichtigen! Om te zorgen dat je de huizen na afloop niet door elkaar haalt is het slim om foto's en aantekeningen te maken.  Dat doe je eenvoudig door per huis ons Bezichtigingsverslag Open Huizen Dag in te vullen. En je weet direct waar je op moet letten tijdens de bezichtiging.

Open Huizen Dag koffie drinken

Koffie & Open Huizen Dag

Koffie? Die vraag krijg je waarschijnlijk in elk huis op Open Huizen Dag. Misschien lijkt het je een goed idee om een kopje koffie te drinken met de verkopers. Zodat ze je leren kennen en jij het huis straks voor een zacht prijsje mag kopen.

Maar dat kopje koffie kan je beter afslaan. Net als de appeltaart. We geven je 5 redenen waarom het beter is om géén koffie te drinken op Open Huizen Dag.

Open Huizen Dag bezichtigen

Tips voor Open Huizen Dag: wat je vooral wél moet doen

Goed, de koffie kun je dus beter afslaan op Open Huizen Dag. Maar wat moet je dan wél doen tijdens het bezichtigen van een huis?

Bezichtigen op Open Huizen Dag werkt net even anders dan een normale bezichtiging. Niet de makelaar maar de verkoper zelf leidt jou rond. En je loopt waarschijnlijk met veel andere geïnteresseerden door het huis. Wat moet je doen en waar moet je op letten? We geven je handige tips voor de voorbereiding en het bezichtigen op Open Huizen Dag.

Volgende huis kopen

Gratis informatie-avond woning kopen

Wij organiseren regelmatig gratis info-avonden over woning kopen. Speciaal om jou goed voor te bereiden op Open Huizen Dag staat er eentje gepland op dinsdag 26 maart. Tijdens deze avond geven onze hypotheekadviseurs je nuttige informatie en tips waarmee je meer kans maakt op de huizenmarkt.

Vragen over Open Huizen Dag?

Neem contact op