Maximale hypotheek? Tips voor Slim Maximaal Lenen

Maximale hypotheek? Tips voor Slim Maximaal Lenen

Naar 'alles over hypotheken'

Bij Hanno willen we dat je een hypotheek en maandlasten krijgt, die het best bij je passen. Maximaal lenen is in sommige gevallen niet ideaal: bijvoorbeeld als je ook graag op reis gaat, of financiële ruimte wil houden voor gezinsuitbreiding. Maar bij het bepalen van een maximaal bedrag door een geldverstrekker zijn er een aantal trucjes die ervoor zorgen dat jij hetzelfde betaalt per maand, maar toch een hoger bedrag kan lenen. Dat noemen wij Slim Maximaal lenen.

Slim maximaal lenen

1. Roodstand

Laat je roodstand verwijderen bij de bank. Dit kost jou niets extra's, maar zorgt er wel voor dat jij meer kunt lenen bij een hypotheekaanvraag.

2. Studieschuld bij DUO

Het is niet nodig om je studieschuld af te lossen. Wel is het zo dat je minder kan lenen als je een studieschuld hebt.

3. Creditcard

Heb je een creditcard die je in termijn kunt terugbetalen? Dan wordt dat gezien als een lening. En dus in mindering gebracht op je maximale leenbedrag. Tip van Hanno: zeg je creditcard (tijdelijk) op.

Advies over je maximale hypotheek?

De hypotheekadviseurs van Hanno maken jou vooraf duidelijk hoe een maximaal leenbedrag door een geldverstrekker wordt berekend. Wij houden rekening met creditcard, schulden en andere betalingsverplichtingen. Berekening op maat? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs.