Financieringsvoorbehoud

Financieringsvoorbehoud

Bieden zonder voorbehoud van financiering? Via Hanno kan dat veilig en weet je vóóraf zeker dat je de hypotheek rond krijgt

Financieringsvoorbehoud: wat is het?

Het bod op je droomhuis kun je onder of zonder financieringsvoorbehoud doen. Maar wat is dat eigenlijk, financieringsvoorbehoud? Wat zijn de voordelen en de risico's? En welke invloed heeft het op jouw bod?

Het voorbehoud van financiering is de bekendste ontbindende voorwaarde:  een voorwaarde waaronder jij de koop van het huis nog kunt 'ontbinden'. Dat betekent dat je het huis niet hoeft te kopen als je de voorwaarde hebt laten opnemen in het koopakte. Bij het uitbrengen van je bod bepaal jij zelf de ontbindende voorwaarden. Naast financieringsvoorbehoud is ook bieden onder voorbehoud van bouwkundige keuring een bekende voorwaarde.

De voorwaarde van financieringsvoorbehoud betekent dat de koop pas doorgaat als jij je hypotheek rond krijgt. Lukt dat je niet, dan kun je kosteloos de koopovereenkomst ontbinden en hoef je het huis niet te kopen.

Bieden onder financieringsvoorbehoud

Doe jij een bod onder voorbehoud financiering, dan neem je dat op in je bod en in de koopakte van het huis. Jij bepaalt zelf hoeveel weken je nodig hebt om jouw droomhuis te financieren. Gebruikelijk is een voorbehoud financiering van 6 weken, maar je kunt ook een korter of langer financieringsvoorbehoud opnemen, afhankelijk van je situatie. In deze periode heb jij tijd om zonder stress de hypotheek te regelen. Krijg je deze niet rond, dan is er niks aan de hand en kun je van de koop afzien. Maar voor de verkoper is dit een spannende tijd. Die weet tenslotte niet zeker of zijn huis wordt verkocht.

Bieden zonder voorbehoud financiering?

HypotheekBelofte demo

Met de HypotheekBelofte weet je zeker dat jij jouw hypotheek rond krijgt. Zo bied je veilig zonder financieringsvoorbehoud.

Bieden zonder voorbehoud van financiering

Bied je met meerdere mensen op een huis, dan kun je jouw bod extra aantrekkelijk maken voor de verkoper door te bieden zonder financieringsvoorbehoud. De verkoper weet dan enkele dagen na het tekenen van het voorlopig koopcontract al dat hij zijn huis heeft verkocht. Daarmee heeft hij zekerheid, en dat geeft jou een streepje voor ten opzichte van je concurrenten. 

Risico's bieden zonder financieringsvoorbehoud

Bieden zonder financieringsvoorbehoud is dus aantrekkelijk voor de verkoper en vergroot de kans dat jouw bod wordt geaccepteerd. Maar jij moet dan van tevoren echt zeker weten dat je een hypotheek kunt krijgen. Lukt dat je niet, dan betaal je de verkoper namelijk een boete van 10% van de koopsom. Stel, je koopt een huis van € 250.000, dan kost dat je € 25.000 aan boete. Zonde van je geld natuurlijk.

Hoeveel kun jij bieden?

Bereken je hypotheek

Ik heet en ik wil een .

Vragen? Bel

030 - 208 2010

Beste Leon & Judith,

Hierbij het resultaat van jullie hypotheekberekening:

Jullie hypotheek

€ 320.357

Netto per maand

€ 1.052

Ingebracht eigen geld

€ 7.500

Jullie kunnen een huis kopen van

€ 337.500

Max hypotheek op inkomen:
€ 320.357
Inkomen Leon
€ 36.760
Inkomen Judith
€ 30.450
Creditcard
€ 750
Studieschuld Judith
€ 8.000
Netto per maand:
€ 1.052
Rente 2,05%
€ 561
Aflossing
€ 639
Bruto maandlast
€ 1.200
Belastingteruggave
€ 149
Netto per maand
€ 1.052
Koopsom bestaande bouw
€ 337.500
Overdrachtsbelasting
€ 6.750
Verbouwen
€ 3.000
Aankoopmakelaar
€ 1.200
Bouwkundige keuring
€ 450
Taxatiekosten
€ 350
Advieskosten
€ 1.395
Bankgarantie
€ 350
Notaris
€ 1.100
Aflossing roodstand, leningen en kredieten
€ 750
Totaal te financieren
€ 352.845
Maximaal hypotheek inkomen
€ 320.357
Schenking
€ 25.000
Ingebracht eigen geld
€ 7.500
Saldo (overschot)
€ 12

Wanneer bieden zonder financieringsvoorbehoud?

Er hangt dus best veel af van zo'n financieringsvoorbehoud. Toch komt het steeds vaker voor dat mensen een bod doen zonder voorbehoud van financiering. Op de overspannen huizenmarkt kan dat namelijk het verschil maken. Vooral als jij het perfecte huis hebt gevonden in een van de grote steden. Want jij bent vast niet de enige die dat vindt. Hoe pak je dat slim aan, bieden zonder voorbehoud van financiering?

Doe het veilig met de HypotheekBelofte

Het is mogelijk om veilig te bieden met financieringsvoorbehoud, zonder dat jij zelf een risico loopt. Dat kan met de Hanno HypotheekBelofte. Als jij de HypotheekBelofte aanvraagt controleren onze hypotheekadviseurs gratis of jij je hypotheek rond kunt krijgen. Je regelt je hypotheek dan grotendeels vooraf en weet zo precies waar je aan toe bent. Daarmee kun je veilig bieden zonder voorbehoud van financiering. De verkoper meer zekerheid, jij meer kans op je droomhuis.

Wil je weten of jij veilig kunt bieden zonder financieringsvoorbehoud? Kom dan vóór je een bod doet langs bij onze hypotheekadviseurs. Het eerste gesprek is altijd gratis en je zit nergens aan vast. 

Huis kopen zonder voorbehoud? Bespreek het met een hypotheekadviseur.

Maak een gratis afspraak