Hypotheek meenemen naar je nieuwe huis

Hypotheek meenemen naar je nieuwe huis

Naar 'alles over hypotheken'

Je hypotheek meenemen naar je nieuwe droomhuis? Dat kan zeker. Heb je voor 1 januari 2013 al een hypotheek afgesloten, dan loopt deze gewoon door. Wil je een nieuw huis kopen en sluit je een nieuwe hypotheek af, dan kun je je bestaande hypotheekvorm(en) gewoon meenemen.

Hypotheek meenemen.jpg

Het is voordelig om je bestaande hypotheek mee te nemen als je voor langere tijd een lage rente hebt vastgelegd. Ook kun je bestaande leningdelen omzetten naar een andere hypotheekvorm. Zo kan je bijvoorbeeld overstappen van een spaarhypotheek naar een beleggingshypotheek.

Alles wat je voor een nieuw huis boven je lopende hypotheekschuld extra leent, kan alleen nog op basis van een lineaire hypotheek of annuïteitenhypotheek.

Restschuld hypotheek

Als je je huis hebt verkocht tegen een lagere prijs dan je openstaande hypotheekschuld heb je een restschuld. Die kun je niet meefinancieren in je bestaande hypotheek, maar wel in een nieuwe hypotheek. Sinds 2018 kan je nog maar 100% van de koopprijs lenen. Overleg dus goed met je hypotheekadviseur wat jouw mogelijkheden zijn.

Advies over het meenemen van je hypotheek

Of het meenemen van je hypotheek écht voordelig is in jouw situatie, hangt af van verschillende factoren. Bespreek daarom met een onafhankelijke hypotheekadviseur wat voor jou de beste optie is. Bij Hanno zoeken we dat graag voor je uit. Maak hiervoor een afspraak voor een gratis en vrijblijvend hypotheekgesprek