Maximale hypotheek berekenen

Hoeveel kun je lenen om een huis te kopen in 2023? Met onze handige tool bereken je jouw maximale hypotheek en maandlasten in 2 minuten.

Jouw hypotheek bij Hanno

Waarom je hypotheek afsluiten bij Hanno?

Onafhankelijk hypotheekadvies icoon

100% onafhankelijk

Hypotheekadvies_alle aanbieders_icoon

Keuze uit 43+ aanbieders

Hypotheekadvies_kosten_icoon

Hypotheekadvies al vanaf € 1.695

Jouw hypotheek in 5 stappen

 • infographic-location

  1. Budget bepalen: wat kan je kopen?

  Een gratis oriëntatiegesprek geeft je snel duidelijkheid.

  Bel direct 030 - 208 2010

 • infographic-bid

  2. Bieden met de HypotheekBelofte

  Daarmee maak je meer kans op het winnende bod.

 • infographic-document

  3. Huis gekocht? Je eigen financiële plan

  Eerst kijken we naar je financiële situatie, dán naar je hypotheek.

 • infographic-home

  4. Keuze hypotheekverstrekker

  Op basis van je hypotheekplan kiezen we de beste aanbieder.

 • infographic-pen

  5. Hypotheek rond, naar de notaris

  Wij regelen jouw hypotheek van A tot Z, jij tekent bij de notaris. 

  Uitgebreid stappenplan >>


Bieden met de Hanno HypotheekBelofte

Laat jouw berekening controleren door een hypotheekadviseur van Hanno en maak meer kans op je droomhuis

Nadat jij jouw maximale hypotheek en maandlasten hebt berekend, kan je jouw hypotheek berekening gratis laten controleren door onze hypotheekadviseurs. Je weet daarna zeker dat jij jouw hypotheek ook echt kunt lenen.

Waarom is dat handig?

Veel mensen gaan pas langs een hypotheekadviseur nadat ze een huis hebben gekocht. Maar dat kan je beter vóóraf doen. Als wij jouw berekening controleren kunnen we jou misschien de Hanno HypotheekBelofte geven. Dat geeft jou een voordeel op de overspannen huizenmarkt.

Bieden zonder financieringsvoorbehoud

Met de Hanno HypotheekBelofte op zak kun jij vaak bieden zonder voorbehoud van financiering. Dat vinden verkopers fijn, want daarmee geef je ze snelheid en zekerheid. En dat zorgt ervoor dat jij meer kans maakt dat jouw bod wordt geaccepteerd als je biedt met de Hanno HypotheekBelofte. 

‘Dankzij de HypotheekBelofte heb ik mijn huis kunnen kopen. Ik was niet de hoogste bieder, maar wel de enige zonder voorbehoud van financiering. Super Hanno!’

- Annet
Hypotheekadvies review

Hoeveel kun jij lenen?

Hypotheek berekenen

Hypotheekverstrekkers vergelijken logos

Hypotheek berekenen bij 43+ aanbieders

Onafhankelijk hypotheek berekenen bij meer dan 40 hypotheekverstrekkers? Bij Hanno vergelijken we hypotheken van vrijwel alle banken. Jij bent bij Hanno dus echt het beste uit. Met de beste hypotheekvoorwaarden en lage hypotheekrente.

Weet jij hoeveel hypotheek jij moet lenen voor jouw droomhuis? Bereken welke hypotheekverstrekker de beste hypotheekrente heeft voor jouw hypotheek. Wij berekenen jouw hypotheek met de actuele hypotheekrente percentages. 

Hypotheek-berekenen-icoon-beige-wit.png

ZZP hypotheek berekenen

Hypotheek ondernemers berekenen? Een hypotheek berekenen voor ZZP'ers werkt anders dan een hypotheek berekenen als je in loondienst bent. Hiervoor heb je een toetsinkomen nodig, gebaseerd op jouw gemiddelde inkomen van de laatste 3 kalenderjaren. Meer weten over hoe je een maximale hypotheek ZZP berekent? Bekijk onze informatie over hypotheek voor ondernemers.

Hypotheek-afsluiten-advies-icoon-beige-wit.png

Bereken maandlasten hypotheek

Het is niet alleen verstandig je maximale hypotheek te berekenen, maar ook om jouw maandlasten te berekenen. Zo weet je niet alleen hoeveel hypotheek je mag lenen, maar ook wat jouw droomhuis je per maand kost. 

En dat is belangrijk. Want je hypotheeklasten passen bij je uitgavenpatroon. Zodat jij, als je eenmaal in je droomhuis woont, financieel zorgeloos kunt leven. Maak daarom niet alleen een berekening van je maximale hypotheek, maar bereken daarna je maandlasten hypotheek te berekenen in de exacte berekening hypotheek.

Hypotheek-oversluiten-icoon-beige-wit.png

Hypotheek oversluiten berekenen

Wil jij je hypotheek berekenen voor het oversluiten van je hypotheek? Gebruik de hypotheek calculator voor oversluiten. Deze handige tool vergelijkt de hypotheken van 43+ geldverstrekkers. Wij berekenen onafhankelijk de beste hypotheek voor jouw situatie.

Is jouw rentevaste periode nog niet afgelopen en wil jij je boeterente hypotheek berekenen? Maak dan de berekening voor hypotheek oversluiten. Zo weet je snel of jij ondanks de boeterente toch kunt besparen op je hypotheek. 

Kosten-hypotheek-icoon-beige-wit.png

Kosten hypotheekadvies

Bij Hanno betaal je een eerlijke prijs voor hypotheekadvies. En dan maken ook nog eens een echt onafhankelijke hypotheek berekening, door vrijwel alle geldverstrekkers te vergelijken. Zodat jij de beste hypotheek afsluit voor jouw situatie. 

Hanno is goedkoper dan veel andere partijen die hypotheekadvies geven. Dat komt omdat wij op een moderne manier werken. We maken gebruik van handige online tools waarmee jij doet wat je zelf kunt, zoals jouw gegevens invullen en documenten aanleveren. Zo houden we onze kosten voor hypotheekadvies laag. 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Bespreek je hypotheekadvies in Utrecht

Alles over hypotheek berekenen

Slim maximaal hypotheek berekenen

Er zijn een aantal trucjes voor het berekenen van je maximale hypotheek die ervoor zorgen dat jij dezelfde maandlasten hebt, maar dat jij een hogere hypotheek kunt lenen. Dat noemen wij Slim Maximaal lenen. Hier vind je tips om slim je max hypotheek te berekenen.

Check de maximale hypotheek tips

Maximale hypotheek afsluiten of niet:

Als je een huis wilt kopen begin je vaak door je maximale hypotheek te berekenen. Zo weet je precies hoeveel hypotheek je kunt krijgen op basis van je inkomen. Maar is het ook slim om een maximale hypotheek te nemen? Lees hier of een maximale hypotheek lenen slim is.

Meer over maximaal lenen hypotheek

NHG hypotheek berekenen:

Koop je een huis met NHG (Nationale Hypotheek Garantie), dan heb jij hypotheek garantie en leen je hypotheek veilig. De maximale hypotheek NHG mag je in 2023 afsluiten bij een koopsom tot 405.000 euro. Heeft jouw droomhuis een hogere koopsom? Dan zit je boven de NHG grens en kom je niet in aanmerking voor een NHG hypotheek.

Is de taxatiewaarde van jouw droomhuis lager dan de koopsom? En valt deze wél onder de NHG grens van 405.000 euro? Dan kom jij toch in aanmerking voor NHG. Meer informatie over de NHG hypotheek in 2023 vind je hier.

Meer over NHG 2023

Wat voor hypotheek kan ik krijgen:

Wil jij je hypotheek berekenen? Dan berekent onze hypotheektool in eerste instantie jouw maximale lening op basis van een annuïteiten hypotheek. Of dit de beste hypotheekvorm is voor jou kun je bespreken met jouw hypotheekadviseur. 

De hypotheekvorm die je kiest heeft invloed op het berekenen van je hypotheek maandlasten. Een annuïteitenhypotheek zorgt in eerste instantie voor lagere maandlasten dan een lineaire hypotheek. Meer weten? Bekijk onze informatie over verschillende hypotheekvormen.

Meer over hypotheekvormen

Hoeveel mag jij lenen?

Maak een hypotheekberekening